Industritekniker Laura Husted Andersen fik i dag på AKV International i Galten overrakt Dansk Industris lærlingepris i Østjylland af borgmester i Skanderborg Frands Fischer til venstre og formand for DI Østjylland Anders Strange til højre.

24.06.24 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Engageret kvindelig industritekniker løber med lærlingepris

Industritekniker Laura Husted Andersen er ikke blot fagligt dygtig – hun tager også ansvar både fagligt og socialt. Derfor får hun i dag overrakt Dansk Industris lærlingepris i Østjylland af borgmester i Skanderborg Frands Fischer og formand for DI Østjylland Anders Strange.

Hvordan viser man, at man vil ansættes som lærling? Et bud kan være at møde op til samtalen i arbejdstøj, med sikkerhedssko og skydelæren i sidelommen. Det var i hvert fald sådan, at Laura Husted Andersen som 17 årig mødte op til samtalen hos AVK International i Galten til en læreplads som industritekniker. 

Ansat blev hun, og siden så hun sig ikke tilbage. Ikke nok med, at hun gik op i sin egen uddannelse; hun viste også overskud ved at stille sig i spidsen for alle lærlinge på AVK og tage på uddannelsesmesse for at fortælle om mulighederne som industritekniker. 

  • Vi har valgt at udnævne Laura Husted Andersen som Årets Lærling i Østjylland, for sin vilje til at lære et nyt fag, for sit engagement. Og for at vise vejen for andre unge, forklarer bestyrelsesleder for DI Østjylland Anders Strange, der i dag sammen med borgmester i Skanderborg Kommune Frands Fischer overrakte prisen som årets lærling i Østjylland til Laura på hendes arbejdsplads.  

Anders Strange fremhævede i motivationen for tildeling af prisen, at der selvfølgelig er tale om en fagligt meget dygtig lærling. Men der er også tale om en lærling med overskud. Overskud til påtage sig ansvar for sine lærlingekollegaer og til at engagere lærlingeflokken og give de nye en god start på læretiden. 

  • Derudover tog hun selv initiativ til at deltage på AVK´s stand ved UU Skanderborgs Uddannelsesmesse.  Laura er en rollemodel, der kan vise andre unge de spændende muligheder, der er i vores lokale virksomheder. Og hun viser, at jobbet som industriteknikker ikke er forbeholdt drengene, tværtimod, siger Anders Strange. 

Laura har igennem sit lærlingeforløb været knyttet til Aarhus Tech. Fra Chester Folming, direktør på AARHUS TECH får hun også ros for sit engagement. 

  • Laura har udviklet sig fagligt gennem alle skoleperioder, hvor hun målrettet har tilegnet sig både teoretisk viden og praktiske færdigheder med stor dygtighed. Hendes engagement har været beundringsværdigt og har gjort hende vellidt af både undervisere og lærlingekollegaer, siger Chester Folming.

En særlig bemærkelsesværdig præstation var hendes rolle som hovedaktør i en gruppeopgave til svendeprøven. 

  • Laura kom med den innovative ide om at designe og udvikle en kaffekværn, hvilket blev et centralt element i projektets tilblivelse. Ideen med kaffekværnen viser Lauras evne til at tænke kreativt og anvende sin tekniske viden i praksis. Laura fik hendes svendeprøveteam med på ideen, det blev en succes, siger Chester Folming, der fortsætter. 
  • Laura har gennem hele uddannelsen vist sig som et pålideligt og inspirerende menneske, hvis arbejde og væremåde har haft en positiv indflydelse på alle omkring hende. Vi er stolte af Laura, vi er glade for, at hun valgte at tage sin uddannelse hos os på AARHUS TECH.  

Uddannelsesansvarlig på AVK, Lars O. Kristensen supplerer: 

  • Vi er stolte af, at Laura modtager DI Østjyllands Lærlingepris 2024. Laura har gennem sin læretid været meget motiveret for at lære industriteknikerfaget og har altid engageret sig i de opgaver, hun er blevet stillet, og hun har udført dem med stor omhu og med den høje kvalitet, som AVK er kendt for. Desuden er hun en god kollega, der er hjælpsom og gerne vil fællesskabet, og det er med til at skabe et godt arbejdsmiljø, som vi sætter stor pris på hos AVK. 

Laura blev færdiguddannet som industritekniker i januar 2024, og er siden blevet fastansat i AVK's værktøjsafdeling i Galten, hvor hun ved hjælp af CNC-maskiner fremstiller komponenter til prototyper, formværktøjer og specialmaskiner. 

FAKTA 

Prisen uddeles torsdag den 20. juni 2024 kl. 13.30 på virksomhedens adresse: AVK International (Værktøjsafdelingen), Bizonvej 1, Galten. 

DI Østjylland giver prisen til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.  

Vinderen modtager et diplom og en gave, og bliver sammen med vinderne fra de 17 andre DI-regioner inviteret til en frokost i Industriens Hus i København.  

Elever og lærlinge, der netop har færdiggjort - eller næsten færdiggjort - en erhvervsuddannelse på en DI-medlemsvirksomhed, kan komme i betragtning.  

Der bliver i udvælgelsen lagt vægt på, at eleven eller lærlingen: 

  • Er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, ”en god kammerat".  
  • Har ydet en særlig faglig indsats. 
  • Eller har ydet en særlig social indsats. 

Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav.   

Michael Jul-Nørup Pedersen

Michael Jul-Nørup Pedersen

Teamleder

  • Direkte +45 3377 4588
  • Mobil +45 2924 7009
  • E-mail mjnp@di.dk

Relateret indhold