Arrangement

DI Digital Årsdag 2024

Kom med, når vi til DI Digitals årsdag den 27. august sætter spot på teknologiens bidrag til at styrke vores produktivitet og velfærd i EU.

Europa-Parlamentsvalget er netop overstået – men arbejdet er først lige begyndt! Vi står nemlig over for en kæmpe udfordring. De teknologiske landvindinger finder i dag sted langt væk fra Danmark og langt væk fra Europa. Det betyder ikke blot, at den nyeste viden og de nyeste opfindelser ikke længere sker tæt på os, men også, at vi i EU på sigt kan miste økonomisk fodfæste og mulighed for at præge den globale dagsorden.  

Så hvordan kan vi sikre bedre vilkår for udvikling og vækst i Danmark og i EU og dermed styrke vores konkurrenceevne overfor verden omkring os? 

På DI Digitals årsdag forsøger vi at finde svaret ved at sætte spot på teknologiens bidrag til at styrke både vores produktivitet og vores velfærd. Vi ser desuden på, hvilke muligheder vi i Danmark har for at præge den teknologiske udvikling fremadrettet, og hvorfor investering i teknologi, og ikke kun regulering, bør komme endnu højere op på den politiske dagsorden.

Vi ser frem til at byde jer velkommen, når vi inviterer politikere, meningsdannere og eksperter ind til endnu en festlig årsdag med skarpe keynotes og debatter og selvfølgelig med god mulighed for at netværke med resten af branchen.

Programmet starter kl. 13.30 med ankomst fra kl. 13.00. Vi slutter dagen af med drinks og tapas på DI’s tagterrasse fra kl. 16.00-18.00. 

Endeligt program kommer snarest.

Speaker lineup

  • Ulrik Vestergaard Knudsen, OECD

    Vicegeneralsekretær

    Ulrik Vestergaard Knudsen har været vicegeneralsekretær i OECD siden januar 2019. Her har han ansvaret for organisationens strategiske retning indenfor digital og teknologisk transformation, FN og globale relationer samt handel og landbrug.

    Indtil 2018 var Ulrik Vestergaard Knudsen departementschef i Udenrigsministeriet og før det, fungerede han som særligt bemyndiget embedsmand og rådgiver for to danske statsministre om EU, sikkerheds- og udenrigspolitik.

  • Lene Oddershede, Novo Nordisk Fonden

    Senior Vice President, Professor, Natural & Technical Sciences

    Lene Oddershede har været ansat i Novo Nordisk Fonden siden 2019.

    Gennem sit arbejde er hun med til at styrke forskning indenfor naturvidenskabelige og tekniske videnskaber. Med sin erfaring indenfor både national og international forskning biddrager hun til, at Novo Nordisk Fonden støtter formål, der gavner både mennesker og samfund.

    Lene Oddershede er professor i fysik ved Niels Bohr Instituttet i København.

  • Rebecca Adler-Nissen, Københavns Universitet

    Professor i international politik ved Institut for Statskundskab

    Rebecca Adler-Nissen er Professor i international politik ved Institut for Statskundskab samt Director of Strategic Partnerships ved Copenhagen Centre for Social Data Science ved Københavns Universitet.

    Hun forsker i international politik, diplomati, digitale teknologier og EU. Derudover leder hun forskningsgruppen Digital Suverænitet.

  • Henrik Bodskov, Aeven

    CEO

    ...

  • André Rogaczewski, Netcompany

    Adm. direktør

    André Rogaczewski er iværksætter samt co-founder og CEO i Netcompany, der er kendt for at levere kritiske IT-løsninger til både den offentlige og den private sektor.

    Som bestyrelsesformand for DI Digital og medlem af Digitaliseringsrådet, er André en indflydelsesrig stemme inden for digitalisering.  

    Med en M.Sc. i Computer Science og med sin position som bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, kombinerer han teknisk forståelse med ledelseserfaring.

  • Kurt Stokbro, Sparrow Quantum

    CEO

    Kurt er anerkendt forsker, iværksætter og teknologiinvestor.

    Han står bag oprettelsen af Atomix i 2003 og QuantomWise i 2008, der begge har udviklet kvantekemiske simuleringsværktøjer.

Moderator

  • Karin Cruz Forsstrøm

    Kommunikationsrådgiver, journalist og tidligere vært på TV2 Nyhederne

    Karin Cruz Forsstrøm er tidligere vært på TV2 Nyhederne. I dag arbejder hun som journalist og kommunikationsrådgiver ved kommunikationsbureauet Forsstrøm.

    Karin vil moderere de interessante diskussioner ved DI Digitals Årsdag 2024.

Maria Helena Birkman Smith

Maria Helena Birkman Smith

Konsulent

Kirstine Finnemann Arendal

Kirstine Finnemann Arendal

Chefkonsulent

Lucia Veronika Albrechtsen-Bittner

Lucia Veronika Albrechtsen-Bittner

Eventkoordinator