21.05.24 DI Digital Nyheder

Her er DI Digitals debatter på Folkemødet 2024

Den teknologiske udvikling har ikke stået stille og diskussioner om cybersikkerhed, it-kompetencer, AI mv. har fyldt i mediebilledet. Derfor inviterer vi til en masse debatter om bl.a. AI, AI-kompetencer og cybersikkerhed på Folkemødet.

Torsdag d. 13. juni kl. 16.00-16.45 inviterer vi i DI Digital til debat: AI: Ven eller fjende? Anna Ingrisch leder quizzen.

På debatten vil Anna Ingrisch dykker ned i en række dilemmaer om brugen af kunstig intelligens i vores samfund. AI spiller en afgørende rolle i vores hverdag, og mange af os interagerer med AI dagligt – ofte uden at være klar over det. Potentialet for at bruge AI til at løse udfordringer er enormt, især når det kommer til vores velfærdssamfund. Alligevel nøler vi, når det kommer til beslutninger om børns trivsel, forbedring af patienthåndtering og optimering af rekruttering på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er vi så tilbageholdende med at inddrage AI i vores beslutningsprocesser? Hvor er grænser for, hvor langt vi bør gå?

Hør Marie Bjerre, Digitaliseringsminister, Lisbeth Bech-Nielsen, Formand for Udvalget for Digitalisering og It og André Rogaczewski, Direktør, Netcompany quizze om og diskutere AI og teknologiens potentialer på DI’s hovedscene – DI Hjørnet (F34).

 

Torsdag d. 13. juni kl. 13.00-13.45 inviterer DI Digital til debat om: Kompetencer til AI-æraen: uddannelsernes nye opgave.

På debatten vil Bent Dalager, Head of Innovation og Nordic Head of NewTech i KPMG, tage vores panel gennem diskussioner om, hvordan uddanner man til et arbejdsmarked, hvor kunstig intelligens er en del af hverdagen?

Kunstig intelligens breder sig med hastige skridt i uddannelsessektoren, på arbejdsmarkedet og mange andre dele af samfundet. Hvis vi bliver ved med at uddanne, som vi plejer, så kommer den fremtidige arbejdsstyrke til at manglede nødvendige og efterspurgte kompetencer til at anvende AI. Hvad er det for en opgave, som uddannelsesverdenens ledere står over for, og hvilke kompetencer forventer arbejdsgiverne, at de unge har med sig i bagagen, når de træder ud på et arbejdsmarked, hvor AI er en del af hverdagen?

Hør Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI, Line Sinding Skött, direktør for offentlig sektor i Microsoft Danmark & Island, Henrik Zobbe, universitetsdirektør på Roskilde Universitet og Lauge Luding Bach, uddannelsespolitisk næstforperson for Danske Studerendes Fællesråd.

Debatten afholdes på Ledelsesscenen (B5).

Fredag d. 14. juni kl. 10.00-11.00 afholder DI Digital, sammen med Kombit og Trifork, Cyberwalk.

Det står klarere end nogensinde, at alle dele af Danmark er truet af cyberangreb. På kommunalt, regionalt og nationalt plan er alle udsatte. På cyberwalken vil vi tale om, hvad betyder det for dig som borger, hvad du selv kan gøre, og hvad civilsamfundet kan  gøre.

På vandring gennem Allinge by kan du blandt flere tale med politikere, fagfolk og borgere om, hvordan cyberangreb kan ramme alle danskere i hverdagen – som enkeltpersoner og som samfund. Konsekvenserne ved et hackerangreb kan være fatale. Et angreb kan i et gennemdigitaliseret land som vores lamme store dele af den infrastruktur, som fx. udbetaler penge til offentlige ydelser og indeholder sårbare oplysninger om borgerne, og måske tømme din bankbog eller stjæler din identitet. Først vil vi i DI Digital sætte scenen for cyberwalken, sammen med Trifork og Kombit, og efterfølgende vil du høre spændende oplæg fra Coding Pirates, Center for Cybersikkerhed og Aeven.

Walken slutter ved Press Connects telt, hvor DI Digital, Trifork og Kombit, vil diskutere de gode pointer, vi har hørt på cyberwalken. Debatten er fra kl. 11.00-12.00  

Vi mødes ved Kæmpestranden ved Forsvarets scene kl 10.00!

 

Se hele DI’s program på Folkemødet her.

Cecilie Bjørk Thomsen
Skrevet af:

Cecilie Bjørk Thomsen

Bo Wiberg

Bo Wiberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3081
  • Mobil +45 5213 2382
  • E-mail bowi@di.dk

Relateret indhold