22.05.24 DI Digital Nyheder

Nyt gratis værktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres cybersikkerhed

DI har i samarbejde med en række virksomheder udarbejdet et dialogværktøj, der skal gøre det nemmere for virksomheder at få styr på cybersikkerhed.

I takt med at både små og højtprofilerede virksomheder rammes af cyberangreb, bliver det endnu vigtigere at få styr på cybersikkerheden, når man som virksomhed udvikler digitale løsninger.

Desværre er cybersikkerhed et komplekst emne, og trusselsbilledet udvikler sig konstant. Hackere bliver dygtigere og dygtigere, og samtidig er det ikke alle virksomheder, der endnu har nok viden om og blik for cybersikkerhed.

Vi har sammen med en række virksomheder derfor udviklet et dialogværktøj, som skal gøre det nemmere at tale om- og få styr på sin cybersikkerhed. 

Sammen med Openminds, Prevas, Vertica, Trifork Digital Health og Mjølner Informatics har vi udviklet dialogværktøjet, som består af fire dele:

  • Introduktion 
  • Et forberedelsesdokument, som dykker ned i sikkerhedstemaer. Dokumentet kan bruges internt i virksomheden eller deles med din virksomheds kunder.  
  • Præsentationsslides, der giver et hurtigt overblik over vigtige spørgsmål om sikkerhed, der kan indarbejdes i kundens præsentation eller bruges til et forberedelsesmøde  
  • En tjekliste, der er en struktureret ramme for samtaler med kunder.

Udviklingen er foregået i regi af Security by Design in Digital Denmark (Sb3D), som er støttet af Industriens Fond og har til formål at løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.

Security by Design er en tilgang, der indebærer, at cybersikkerhed integreres i udviklingsprocesserne - fra start til slut. Dette princip integreres i stigende grad i lovgivning i forskellige reguleringsmæssige sammenhænge, fx CRA, NIS2, CER; DORA og GDPR.  

Udover dialogværktøjet, har vi også udarbejdet en masse andre gode værktøjer, som kan hjælpe dig med at komme i gang med Security by Design. F.eks. kan du finde en guide til risikostyring ift. cyber- og informationssikkerhed for SMV’er. Du kan finde alle værktøjerne her.

Partnerne bag Sb3D-projektet er Dansk Industri, Dansk Erhverv, DTU, Erhvervshus Midtjylland, Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet. Projektet er finansieret af Industriens Fond.

Har du spørgsmål til NIS2? Find vores vejledningsunivers her.

Cecilie Bjørk Thomsen
Skrevet af:

Cecilie Bjørk Thomsen

Helene Jakobe Bom

Helene Jakobe Bom

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3662
  • Mobil +45 5218 5993
  • E-mail hebo@di.dk

Relateret indhold