19.06.24 DI Digital Nyheder

Debatter om digitalisering satte markant præg på Folkemødet 2024

På Folkemødet var det stærke fokus på demokratisk debat om digitalisering og teknologi ikke til at overse. Det var nemlig hundredevis af debatter, der på den ene eller den anden måde berørte emnet. Det gjaldt digitaliseringsdebatter om alt lige fra undervisning, medier, industri til klima og socialområdet osv.

Det står klart, at debatten om digitaliseringens muligheder og betydning i samfundet - både nationalt og globalt - er mere aktuel og vigtig end nogensinde før.

I DI Digital er vi derfor også særligt glade for at have været med og for at kunne byde ind med branchens synspunkter i mange af disse vigtige samtaler på Folkemødet 2024.  Inden for det digitale område var det i særlig grad temaer om AI og cybersikkerhed, der var sat på programmet.

I Folkemødets ånd var det en bred vifte af aktører, der tog del i debatterne.

“Det kommer til at få stor betydning fremadrettet, når Danmark og EU skal kæmpe for ikke at miste fodfæste i en verden, der konstant forandrer sig og hvor digitale løsninger spiller en fortsat større rolle, når vi skal finde løsninger på de samfundsmæssige udfordringer. Særligt fordi emnerne er både komplekse og enormt dilemmafyldte, er det givende, at vi har en bred og inddragende debat om dem på Folkemødet”, udtaler Andreas Holbak Espersen, Digitaliseringspolitisk chef, DI.

Et emne, der i særlig grad blev debatteret, var AI. F.eks. arrangerede vi i DI Digital en quiz med titlen "AI: Ven eller fjende?”, hvor vores dygtige paneldeltagere sammen med Anna Ingrisch, vært på Genstart dykkede ned i en række dilemmaer om brugen af AI i vores samfund.

Her var der i panelet, bestående af digitaliseringsminister Marie Bjerre, CEO i Netcompany André Rogaczewski og formand for Folketingets udvalg for digitalisering og IT, Lisbeth Bech-Nielsen, bred enighed om, at potentialet for at bruge AI til at løse samfundsmæssige udfordringer er enormt. Dog blev det også gjort klart, at vi er nødt til at være bevidste om, hvor vi sætter grænserne.

Det kom i debatten særligt til udtryk i en vigtig samtale om, hvorvidt AI skal diagnosticere sygdomme i sundhedsvæsenet. Her blev det fremhævet, at kunstig intelligens skaber mange gode muligheder, men at det i sidste ende er mennesket, det handler om.

I DI Digital ser vi meget frem til at fortsætte de vigtige samtaler, som skal være med til at sikre, at Danmark og EU bibeholder grebet om den digitale dagsorden.  

Tak til alle jer, vi mødte på folkemødet for jeres engagement og deltagelse i debatten. Og ikke mindst tak til alle jer, der kom og lyttede og deltog i debatten.

Hør mere om DI Digital på Folkemødet her