Seniorchefkonsulent hos DI, Maj Svolgaard, uddannelsespolitisk konsulent Claus Agø Hansen HK Privat, prisvinder Spedition Sofie Smærup Jeppesen, Thomas Kongsted – Head of MPL Europe Operation, Søren Fabricius – Regional Solution Design Manager, Maersk Project Logistics Denmark.

Anni Norddahl
28.06.24 DI Handel Nyheder

Skal jeres elev vinde DI og HK’s Fagprøvepris 2024?

Hver dag gør dygtige elever en stor forskel i de danske virksomheder. Det vil Dansk Industri og HK gerne hylde med Fagprøveprisen, hvor vi inden for detail-, handel og kontoruddannelserne tildeler et legat og en fagprøvepris til de bedste og mest originale fagprøver i år.

Når vi taler med de danske handelsvirksomheder, så er der altid et tema, der går igen, når snakken falder på fremtiden: Hvor skal fremtidens arbejdskraft komme fra? Og her kan tiltag som et godt elevprogram være med til at skabe en attraktiv arbejdsplads, fortæller Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI Handel:  

Hvis du også i fremtiden skal være konkurrencedygtig, så kræver det kloge hoveder og dygtige hænder - og du kommer til at være i hård kamp om talenterne. Der kan et godt elevprogram give dig mulighed for at forme dine næste stjernemedarbejdere Jacob Kjeldsen, Branchedirektør

Derfor uddeler Dansk Industri og HK hvert år Fagprøveprisen på 30.000 kr. til fem elever, der har lavet en original og god fagprøve inden for: Detailuddannelsen, handelsuddannelsen og kontoruddannelsen med speciale i administration, spedition og shipping samt økonomi.

Priserne overrækkes ved en uformel ceremoni på virksomheden. Fagprøveprisen uddeles for at inspirere elever og virksomheder til at gøre en ekstra indsats til gavn for både virksomheden og branchen/erhvervet. Derudover hjælper prisen med at sætte fokus på de mange muligheder, der er i de merkantile uddannelser.

Prisen sponsoreres af udviklings- og samarbejdsfondene for DIO II og HK-overenskomster.

Sådan indstiller du

Eleven kan indstilles via deres praktikvirksomhed eller uddannelsesstedet. Indstillingen indsendes på skemaet nedenfor og skal blandt andet indeholde:

  • Elevens fulde navn, bopæl og skole  
  • Praktikvirksomhedens navn og CVR-nummer  
  • Elevens fagprøvekarakter  
  • Motivationen for at indstille eleven  

Fagprøven  
Indstillingen skal være indsendt senest 1. august 2024.  

Du finder en skrivbar PDF med oplysninger  her. Derudover bedes du uploade den samt andre relevante bilag her 

De indstillede elever skal have afsluttet deres uddannelse og modtaget karakter i tidsrummet 1. juni 2023 til 1. august 2024. Ved indstillingen af en elev skal der lægges vægt på, at eleven har udvist talent og ambitioner samt udmærket sig ved engagement i sin elevtid. Derudover er der krav om at eleven har udvist talent, ambitioner og har engageret sig i uddannelsen. Nomineringerne lægger også vægt på, at praktikvirksomheden skaber gode rammer for eleverne og sammensætter et godt og lærerigt elev-/uddannelsesforløb.  

Praktikvirksomheden skal være medlem af DI og eleven skal være medlem af HK for at kunne deltage. 

Relateret indhold