31.05.24 DI Transport Blog

Ny repræsentant for transporten i DI’s valgte ledelse og tips til indflydelse i EU

Transportsektoren har alt at vinde på, at de nye politikere sætter kursen mod et stærkt Europa med gode transportmuligheder.

Her er nøglen til indflydelse i EU
Der er kamp om opmærksomheden i Bruxelles, og på bestyrelsesmødet den 25. april drøftede bestyrelsen, hvordan transportpolitikken kan komme højere op på dagsordenen i EU. I den anledning kom Claus Grube, der er tidligere ambassadør og departementschef i Udenrigsministeriet, forbi og gav et indblik i EU’s maskinrum.

Noget som Claus selv lagde stor vægt på som EU-ambassadør var, at direktører eller bestyrelsesledere var villige til at møde personligt op i Bruxelles. Hvis ikke de prioriterede det personlige møde, var sagen ikke vigtig nok.

Timing er også altafgørende. Hvis du kan byde tidligt ind med gennemarbejdede politiske forslag – til den penneførende embedsmænd – har du større chance for indflydelse. Det er også en god ide at gå efter indflydelsen frem for æren. Hvis man er villig til at indgå kompromisser og tilbyde sine konkurrenter sejre, får man mere igennem.

Endelig gav Claus et generelt grønt råd. Her skal vi huske at slå det lange lys til. For den grønne omstilling er kommet for at blive, og dem, der investerer grønt, vil klare sig bedst på langt sigt.

Tid til at tale transporten op
Transportsektoren har alt at vinde på, at de nye politikere sætter kursen mod et stærkt Europa med gode transportmuligheder. For det er udvekslingen af varer og viden, der har ført os tættere sammen og gjort os rigere – og de transportmuligheder er nok det bedste eksempel på fordelene ved EU.

Du kan finde et politisk brief om transportbranchen i EU fra DI her

Derfor har vi brugt anledningen til at tale vores branche op. Vi har budt konstruktivt ind med valgkampsforslag (link kommer) og er i løbende dialog med kandidaterne. Senest udfordrede branchedirektør Karsten Lauritzen den konservative spidskandidat Niels Flemming Hansen med spørgsmål fra medlemmer af DI Transport.

Sådan svarede spidskandidaten på medlemmernes spørgsmål
”Return-to-home”, ”TEN-T” og ”multimodalitet”. De ord kan hurtigt tage pusten fra de fleste. For transportpolitik er uhyre teknisk – og samtidig helt afgørende for vores hverdag og fremtid. Det ved Niels Flemming Hansen, der er konservatives spidskandidat og en af de politikere, der står til at få indflydelse på transportpolitikken i EU.

Han går efter en post i det europæiske transportudvalg og er derfor en af de helt rigtige til at løfte danske transportsager til Bruxelles. Se interviewet her: (link)

Ny repræsentant for transporten i DI’s valgte ledelse
Fremover får DI transport en ny repræsentant i DI’s valgte ledelse. Det er Jesper Nørgaard, som DI Transport og ATL sammen har udpeget til DI’s hovedbestyrelse, hvor han sammen med Lars Saltoft og Henrik Tofting skal repræsentere godstransporten. Hovedbestyrelsen har herudover udpeget Jesper Nørgaard til DI’s forretningsudvalg.

Jesper Nørgaard er administrerende direktør for J. Nørgaard Petersen A/S, der er medejere af Danske Fragtmænd, og med ham får godstransporten en stærk repræsentant, der kan bidrage til en bred og balanceret repræsentation af transportbranchen i DI’s forretningsudvalg, hvor også sø- og banetransporten sidder.

/Helene Imer Eskildsen, chefkonsulent DI Transport

Helene Imer Eskildsen

Helene Imer Eskildsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4557
  • Mobil +45 5016 0130
  • E-mail hees@di.dk

Relateret indhold