11.06.21 DIB Blog

Her er 4 programmer, der hjælper dig i gang med cirkulær økonomi

En række programmer kan hjælpe dig i gang med cirkulær økonomi. Her er nogle af dem og et indblik i nogle af de virksomheder, der får økonomiske fordele af en cirkulær strategi, blogger Karin Klitgaard, chef for miljøpolitik og cirkulær økonomi i DI.

Mange danske virksomheder er godt i gang med at omstille deres forretning til cirkulære principper. I DI har vi samlet en casebank over nogle af dem.

Den tæller blandt andre:
Virksomheden Plus Pack, der udvikler og producerer emballageløsninger til mere end 50 lande globalt og har en vision om, at udvikle 100 pct. genanvendelige emballageløsninger uden CO2-emissioner.

BILA, der tilbyder industrirobotter som en service og på en måde kan genbruge og genanvende robotterne.

Belysningsvirksomheden Fischer Ligthing, der bl.a. tilbyder retrofit af eksisterende armaturer, så belysningen opdateres til LED.     

Der er mange flere eksempler, og du kan finde dem samlet her.

Hjælp til virksomheder som ønsker at omstille

For dem alle gælder det, at den cirkulære tilgang ikke kun handler om at producere mere bæredygtigt. Det handler om at gøre det cirkulære til en grundsten i forretningsmodellen.

Nogle af virksomhederne er født cirkulære, mens andre har været gennem en udvikling for at tilpasse virksomheden til en virkelighed, hvor bæredygtighed – og bidrag til opfyldelse af FNs verdensmål - bliver afgørende for at kunne drive en sund forretning.

Det er ikke en nem rejse. Men der findes en række programmer, der kan hjælpe. DI er partner på flere gode initiativer, der hjælper virksomheder i gang med den bæredygtige omstilling. Så det er bare om at søge hjælp.

Her finder du hjælp

Projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) er et nationalt initiativ, som hjælper SMV’er med at realisere deres ambitioner om at blive mere bæredygtige og cirkulære. Schoeller Plast er en af de virksomheder, som har fået udviklet en cirkulær forretningsmodel. Igennem projektforløbet fik de fokus på potentialerne ved at ressourceeffektivisere produktionen, og der blev sat gang i et kommercielt samarbejde med en supermarkedskæde om at erstatte plastposer med foldbare og genanvendelige indkøbskasser. Hele 450 danske virksomheder får mulighed for at deltage i projektet og få hjælp til en grøn omstilling.

Der er også hjælp at hente i udviklingsprojektet MATChE, som henvender sig til produktionsvirksomheder, hvor virksomhederne får hjælp til at identificere potentialer i cirkulære forretningsmodeller og til at tage de nødvendige skridt til at udføre og skalere cirkulære initiativer i virksomheden.

Innovative tech-virksomheder kan også hente hjælp til at styrke bæredygtige løsninger i det nye program – UrbanTech Program.

Endelig har Fremstillingsindustrien for nylig lanceret projektet Klimaklar SMV, som tilbyder små og mellemstore virksomheder et nyt rådgivningsforløb, der styrker vækst og konkurrenceevne gennem CO2-beregning, klimastrategi og branding.

Flere hundrede virksomheder har været en del af projekterne – og der er plads til, at endnu flere kommer med.

DI har også et netværk for cirkulær økonomi, hvor medlemmer i DI kan få viden og inspiration om cirkulær økonomi både gennem konkrete eksempler fra virksomheder, debatter og videndeling om kommende nationale eller europæiske initiativer og reguleringer indenfor cirkulær økonomi.

 Er du i tvivl om, hvor du skal søge hjælp, er du altid velkommen til at kontakte Iben Kinch Sohn, seniorchefkonsulent i DI’s enhed for miljøpolitik og cirkulær økonomi: ibso@di.dk

Læs også: Flamingoforsøg i Odsherred Kommune skal føre til eksportsucces

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karin Klitgaard

Karin Klitgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3695
  • Mobil +45 2565 0241
  • E-mail kakl@di.dk

Relateret indhold