Tre gymnasieelever fra et tidligere års Operation Dagsværk i gang med kost, skovl og rive.

Foto: Emil Asmussen
23.10.19 DIB Nyheder

Hyr en gymnasieelev for 350 kr.

Arkitektvirksomheden Arkitema Architects ansætter gennem Operation Dagsværk elever fra ungdomsuddannelser for en enkelt dag. Det støtter unge med handicap i Uganda og fremmer virksomhedens forhold til deres mulige kommende medarbejdere.

Arkitema Architects hyrer igen i år elever til den årlige Operation Dagsværk.

På den måde støtter virksomheden en god sag, får klaret de opgaver, medarbejderne ikke når til hverdag, og giver elever på en ungdomsuddannelse inspiration til fremtidigt karrierevalg, fortæller kommunikationschef Eva Friis.

- Ofte har eleverne, der kontakter os, interesse i arkitektfaget. Selvom de ikke direkte kommer til at arbejde som arkitekt, så giver det dem en mulighed for at få lidt inspiration og måske få en fod inden for i virksomheden, siger hun.

Operation Dagsværk afvikles i år den 6. november for 32. gang. Konceptet er, at elever fra ungdomsuddannelser tager en dag ud af skemaet og arbejder gratis hos en virksomhed.

Til gengæld betaler virksomheden 350 kr. til et godt formål, som organisationen Operation Dagsværk hvert år udvælger. I år går pengene til unge med handicap i Uganda.

Læs også: DI-formand: Virksomhederne skal engagere sig mere i samfundsdebatten

Vi ser gerne, at forholdet mellem virksomheder og elever på ungdomsuddannelserne bliver tættere. Lone Folmer Berthelsen, Underdirektør

Alle kan bruge en dagsværker

Hos Arkitema er det receptionisterne, der ansætter eleverne og sætter dem i arbejde.

- Hos os hjælper de med at rydde op, sætte ting i orden i skuffer og skabe og generelt lave de opgaver, man ikke når til hverdag. Sådan nogle opgaver tror jeg, alle virksomheder har, siger receptionist hos Arkitema Joan Olsen.

To elever fra Prins Henriks Skole kontaktede arkitektvirksomheden allerede dagen efter, endags-jobopslaget var lagt op i Operation Dagsværks jobbank. Og eleverne er ifølge kommunikationschefen typisk enormt engagerede.

- Det hænger nok sammen med, at de gerne vil udføre et stykke frivilligt arbejde. Vi får lov at støtte en god sag, og eleverne får lov at vise, hvad de kan, og hvordan de arbejder, siger Eva Friis.

Læs også: Royalt besøg hos Marokkos ungdom giver nye muligheder for erhvervslivet

Tættere forhold mellem elev og virksomhed

Erhvervsuddannelseschef i Dansk Industri, Lone Folmer Berthelsen, ser positivt på, at elever på ungdomsuddannelserne gennem Operation Dagsværk får mulighed for en arbejdsdag på en virksomhed.

 - Vi ser gerne, at forholdet mellem virksomheder og elever på ungdomsuddannelserne bliver tættere, siger hun.

Erhvervsuddannelseschefen håber, at en dag hos en virksomhed kan inspirere dem og forhåbentlig give dem en ide om, hvad de kunne tænke sig at arbejde med i fremtiden.

- Vi vil gerne opfordre virksomhederne til at hyre elever via Operation Dagsværks jobbank, hvor virksomheder og elever bliver matchet, siger Lone Folmer Berthelsen.

Læs også: Gazellevirksomhed skaber ”lige løn for lige arbejde”

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold