CEO Deborah Dunsire , Lundbeck, har selv boet i Bostonområdet i ca 20 år og fortalte i sit oplæg til amerikanerne, at hun stadig er amerikaner og stadig øver sig i at cykle i Danmark. Hun roste i sit oplæg blandt andet den danske Lægemiddelstyrelse ledet af Thomas Senderovitz, der flankerede hende i panelet.

Foto: michael Stub
09.08.19 DIB Nyheder

28 amerikanske kongresmedlemmer lod sig inspirere i Danmark

28 amerikanske kongresmedlemmer og et følge af 170 personer fra amerikanske virksomheder har i den forgangne uge søgt inspiration i Danmark. ”Både demokrater og republikanere har vist stor lydhørhed for alt fra databeskyttelse til handelspolitik,” siger direktør Thomas Bustrup, DI.

Den danske medicinalkoncern Lundbeck har mere end 50 procent af sin omsætning på det amerikanske marked. Derfor stillede CEO Deborah Dunsire onsdag 7. august op til paneldebat i Industriens Hus med repræsentanter fra den amerikanske kongres.


- Vi har lige opkøbt en biotech virksomhed i Califonien og dermed styrket vores tilstedeværelse i USA. Derfor har vi selvfølgelig også stor interesse i at mødes med amerikanske politikere, siger Deborah Dunsire, der selv har boet i Bostonområdet i ca. 20 år.

Læs også: Nye tal: Stærk jobrapport og præsidentbesøg er godt nyt for dansk eksport

Vi har politikere, der prioriterer at understøtte udviklingen af life science sektoren Deborah Dunsire, CEO i Lundbeck

Satte fokus på fondseje og regeringsopbakning

Debatten, som Deborah Dunsire deltog i, var en del af programmet for 28 amerikanske kongresmedlemmer og et 170 mand stort følge af amerikanske virksomhedsledere fra blandt andre Walt Disney, Google, Facebook og og FedEx.

Emnet for debatten var i hovedsagen høje priser på medicin i USA, og Lundbeck direktøren var blevet bedt om at sige noget om, hvorfor og hvordan Danmark har været i stand til at etablere et ”Medicon Valley” omkring København.  

-  Vi har politikere, der prioriterer at understøtte udviklingen af life science sektoren. Den nytiltrådte regering arbejder med planer om forhøjet fradrag for forskningsudgifter og øget offentlig sundhedsforskning. Og vi har en lægemiddelstyrelse i verdensklasse, sagde Deborah Dunsire til forsamlingen.

Hun fremhævede desuden det forhold, at mange danske medicinalvirksomheder er fondsejede.

- Aktiemajoriteten i virksomheder som Lundbeck, Novo Nordisk og Leo Pharma ejes af fonde. Det vaccinerer så at sige virksomhederne fra at blive overtaget af andre og mod risiko for, at investeringer forsvinder ud af landet.

Fonden, der ejer Lundbeck, investerer 80 millioner dollar om året i medicinforskning på hjerneområdet.

- Og da det er et forskningsområde med en meget stor fejlrate, er vores evne til at fortsætte investeringer trods fejlslagne projekter af enorm betydning, sagde Deborah Dunsire.

Læs også: Pfizer: Piratkopier truer patienters sikkerhed og DK’s indtjening

Amerikanere var vidt omkring

Udover debatten om medicinalindustrien bød onsdagen i Industriens Hus desuden på paneldebatter om fremtidens energi, infrastruktur samt uddannelse og integration. Og resten af ugen besøgte delegationen en række danske virksomheder og hørte blandt andet også om ”Den danske model”, GDPR og datasikkerhed.

- Det er en stor anerkendelse af Danmark, at The Ripon Society og Franklin Center for Global Policy Exchange i år valgte at gennemføre deres TransAtlantic Capital to Capital Exchange i København.  I Dansk Industri er vi glade for at have bidraget til dialogen mellem amerikanske interessenter og et udsnit af vores medlemmer med interesser i USA, siger direktør Thomas Bustrup, Dansk Industri.

Han bød delegationen velkommen på ankomstdagen og har oplevet, at både de amerikanske demokrater og republikanere, der deltog, modtog danske virksomheders input med stor lydhørhed.

- Nu ser vi frem til at velkomme Præsident Trump til Danmark, og forhåbentligt skabe bedre forudsætninger for vores medlemmer i USA, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Trump-besøg kan blive ’good for business’

Fakta

”TransAtlantic Capital to Capital Exchange” 

Organisationerne Franklin Center og Ripon Society har arrangeret turen, der går under navnet ”TransAtlantic Capital to Capital Exchange.” Den arrangeres en gang årligt og i 2018 gik turen til Paris.

Franklin Center er en organisation uden formelt politisk tilhørsforhold, der siden 1978 har arbejdet med at fremme og styrke forståelsen af internationalt samarbejde mellem USA og verden.

Ripon Society er en midtsøgende republikansk (lobby)organisation, der arbejder for at udbrede klassiske republikanske tanker/principper/politik.

Delegationen bestod af 28 amerikanske kongresmedlemmer fra både Demokraterne og Republikanerne.

Virksomhedsdeltagerne i delegationen kom blandt andet fra Walt Disney Company, VISA, Walgreens, Shell, General Motors, Facebook, Google og FedEx Corporation.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold