18.11.20 DIB Nyheder

Ledigheden er på højeste niveau siden 2017

Nye tal i dag fra Danmarks Statistik viser, at især unge under 30 år er blevet ledige under coronakrisen.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden ifølge arbejdskraftundersøgelsen udgør 6,4 procent, hvilket er det højeste siden 1. kvartal 2017. Det er blandt unge under 30 år, at ledigheden er højest.

- Krisen har betydet, at flere er blevet ledige. Men vi kan glæde os over, at der er langt færre ledige end under finanskrisen. Det skyldes, at der i foråret blev indført hjælpepakker, som var med til at redde mange tusinde arbejdspladser, og dermed undgå at medarbejdere blev ledige, siger vicedirektør Steen Nielsen, Dansk Industri.

- Mange unge under 30 år er blevet ledige. Det gælder især de nyuddannede med lange uddannelser. Det er vigtigt, at give de unge så god en hjælp som muligt til at komme hurtigere i gang med deres første job. Det handler blandt andet om at få kontakt med virksomhederne i løbet af studietiden ved studiejob og projektarbejde samt at komme tidligt og effektivt i gang med jobsøgningen, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold