Mere end en kvart million danskere har i de seneste måneder fået løn, selvom de ikke har været på arbejde. Nu viser nye tal fra DI, at flere og flere tjekker ud af lønkompensationsordningen - vel at mærke uden at ledigheden stiger.

Foto: Dansk Industri
23.08.20 DIB Nyheder

Godt nyt: Ledigheden falder og tusinder tjekker ud af lønkompensation

Siden 1. april er antallet på lønkompensation faldet med over 200.000 uden at det har sendt ledigheden op. En kæmpe succes, mener Dansk Industri.

Når flere og flere tjekker ud af lønkompensationen, vil ledigheden skyde op med raketfart.

Sådan har den grumme forudsigelse for det danske arbejdsmarked lydt gentagne gange. Men nu viser nye tal fra Dansk Industri, at det slet ikke er gået så galt, som man kunne have frygtet. Faktisk er det gået ganske udmærket.

Tallene er helt klare: Siden 1. april er antallet på lønkompensation faldet fra 256.000 til 33.000 tusinde. I samme periode er ledigheden faldet en smule fra 176.00 til 169.000. Det er overordentligt glædeligt nyt, mener chef for arbejdsmarkedspolitik i DI Steen Nielsen.

- Den gode nyhed er, at udfasningen af lønkompensationen er sket uden negative konsekvenser for ledigheden. Det er der grund til at glæde sig over, siger han.

Steen Nielsen mener, at DI’s udregninger viser, at lønkompensationen har virket efter hensigten.

- Hånden er blevet holdt under tusinder af job og arbejdspladser, mens krisen var allerværst. Og nu hvor situationen er i bedring, så forsvinder flere og flere ud af ordningen – vel at mærke uden at det betyder en stigning i ledigheden. Det er præcis, som vi kunne have håbet på, siger Steen Nielsen.

Læs også: Jeppe Kofod: Grøn eksport skal løfte os ud af coronakrisen

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold