Både uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup er tilfredse med, at klyngerne demonstrerer en tydelig ambition om, at de skal være klynger for hele Danmark og ikke bare for en bestemt region eller by.

Illustration:Uddannelses- og forskningsministeriet
02.10.20 DIB Nyheder

Se de 14 nye erhvervsklynger og hvor de ligger

Foreningen MADE er blandt de udpegede i 14 nationale klynger, der skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder. Nu venter en stor opgave med at få dem gjort operationelle til den 1. januar, siger DI.

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget 14 række nye klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og dermed få mere innovation ud i samfundet.

- Vi har et stærkt erhvervsliv i hele Danmark. Det skal de nye klynger være med til at støtte op om ved at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder. For regeringen har det været meget vigtigt, at der er geografisk balance i det danmarkskort, der tegnes med klyngerne. Det er der nu, og jeg glæder mig til at se det blive til virkelighed, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse

Læs også: Ny organisation udpeges som Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg

DI glæder sig

Det har været en lang proces dels at få defineret klyngerne, men også at komme frem til de konsortier der har budt på at være operatører.

- Målet om at få mere end 60 regionale og lokale klynger til at gå sammen i 14 nationale klynger har været utrolig ambitiøst og umiddelbart ser det ud til at være lykkedes, siger medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen, dansk Industri (DI).

Uddannelsesministeriet har udarbejdet et kort, der viser meget stor spredning i klyngernes placering. 

- Det har været en klar præmis for etableringen af klyngerne, at de skal være tilgængelige for virksomheder i hele landet. De udpegede klynger står nu overfor en stor opgave ved at gå i gang med de forberedelser der skal til for at klyngerne kan være fuldt operationelle 1. januar, siger medlemsdirektøren.

Han fortsætter.

- Det er bemærkelsesværdigt at der ingen repræsentation er på Sjælland. Vi håber at erhvervslivet i region Sjælland ser en værdi af klyngerne, melder sig ind i klyngeorganisationerne og på den måde også gør det relevant for nogle af dem at etablere sig i regionen.

Læs også: DI: Fokuser på virksomhederne i nye erhvervsklynger

MADE er blandt de udpegede

Blandt de udpegede aktører er foreningen MADE, hvor formand Morten Buhl Sørensen, der er Senior Vice President Supply Chain i Danfoss Drives glæder sig til opgaven

- Vi er stolte over udpegningen af MADE som ny national klynge for avanceret produktion, og vi vil gå ydmygt og flittigt til den store opgave, der er blevet betroet os. Vi vil sikre et endnu stærkere samarbejde på tværs af landet med fokus på at bygge bro mellem klyngen og de regionale erhvervshuse. Det skal ske for at sikre verdensklasse produktion i alle dele af Danmark, siger Morten Buhl Sørensen i en pressemeddelse

Lars Frelle-Petersen bemærker, at MADE gennem mange år har været en drivkraft for innovation blandt fremstillingsvirksomhederne og står for et højt niveau af inklusion og samarbejde mellem universiteter, GTS’er og virksomheder.

- Den rolle håber vi med udpegningen som national klynge kun bliver styrket, siger han. 

Alexander Ulrich

Alexander Ulrich

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4629
  • Mobil +45 4087 8030
  • E-mail eau@di.dk

Relateret indhold