Et digitalt coronapas kan være det redskab, der får vores børn og vores medarbejdere tilbage til hverdagen, det kan være med til at genstarte eksporten, og det kan hjælpe os med at få gang i oplevelsesøkonomien igen, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktær i DI.

Foto: Colourbox
15.01.21 DIB Nyheder

Sandahl: Digitalt coronapas kan genåbne Danmark og hjælpe eksporten

Danmark skal have et digitalt coronapas, der samler oplysninger og hjælper vores børn og vores medarbejdere tilbage til hverdagen, hjælper eksporten på gled og får gang i oplevelsesøkonomien, mener DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

I den offentlige debat har flere aktører talt varmt om et ”vaccinepas” i kølvandet på regeringens udmelding om lancering af et sådant pas. Men vaccinepasset – som foreslået – har blandt andet fået kritik for ikke at være sikkert nok. Derfor slår DI’s direktør Lars Sandahl Sørensen nu en pæl ned gennem debatten.

- Det er helt forfejlet at tale om et vaccinepas. Det, vi har brug for her og nu, er et digitalt coronapas. Der er den helt afgørende forskel, at coronapasset kan samle oplysninger om vaccination, immunitet som følge af tidligere infektion (f.eks. 3 mdr.) og endeligt negativt svar på Covid-19-test, siger DI-direktøren.

Han påpeger, at Danmark - som et af verdens mest digitaliserede samfund – har alle forudsætninger for at udvikle en digital løsning hurtigt.

- Vi har de nødvendige data i sundhedsregistrene. Teknologien findes og er allerede brugt i offentlige løsninger, og vi har tradition for og rigtig gode erfaringer med et tæt samarbejde mellem myndigheder og dansk erhvervsliv om at udvikle digitale løsninger - det skal vi udnytte, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sandahl: Forlængede restriktioner kalder på mere – og hurtig – action fra regeringen


Digital løsning er nemmere og mere sikker

Han mener, at det digitale coronapas kan være afgørende for genåbningen af Danmark.

- Det kan være det redskab, der får vores børn og vores medarbejdere tilbage til hverdagen, det kan være med til at genstarte eksporten, og det kan hjælpe os med at få gang i oplevelsesøkonomien igen, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han påpeger, at en digital løsning er nemmere og mere sikker end papirprint.

- Det er nemt at svindle med et print, og det er en helt umulig opgave for arrangører af større begivenheder at skulle håndtere og kontrollere flere tusinde papirprint inden et arrangement. Derfor skal coronapasset selvfølgelig være digitalt, og det er vigtigt, at vi kommer i gang nu, så vi kan få genåbnet landet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Nedtur: Virksomheder står til at miste 85 milliarder kroner i omsætning

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Ruby Bødiker

Katrine Ruby Bødiker

Chef for Ledelsessekretariatet

  • Direkte +45 3377 3737
  • Mobil +45 6131 0424
  • E-mail karb@di.dk

Relateret indhold