- I parlamentet har vi desværre et politisk klima, der til tider er meget mistroisk og bedrevidende i forhold til alt, der er uden for de fire vægge, siger den danske MEP'er Pernille Weiss (K)

28.12.21 DIB Nyheder

Pernille Weiss: Forhåbentlig er kommissionen færdig med sine vildskud nu

Den danske europaparlamentariker Pernille Weiss er godt tilfreds med, at EU-kommissionens forslag om indgreb i virksomhedernes selskabsledelse er skudt til hjørne. Hun advarer dog mod at tro, at der ikke kan komme flere ”skøre” idéer på bordet.

Europa-Kommissionens planer om indgreb i medlemslandenes regler for selskabsledelse fik for nylig sit andet røde kort af kvalitetsikringsorganet ”Regulatory Scrutiny Board”. En udvikling, som den danske MEP’er Pernille Weiss (K) er særdeles tilfreds med.

- Det var rigtig godt at se, at instrumenterne til at sikre bedre regulering, rent faktisk virker. Det var supervigtigt. Både i forhold til den konkrete sag og i forhold til at få drejet EU i retning af mere hensigtsmæssig regulering, siger hun.

Styrk virksomhedernes konkurrencekraft

Kommissionens initiativ, som markedsføres ”bæredygtig selskabsledelse”, indeholdt ud over forslag om selskabsledelse, også forslag til obligatorisk due diligence i store virksomheders leverandørkæder i forhold til menneskerettigheder og miljø. Sammenblandingen af de to områder har skabt forvirring hos mange.  

Dansk Industri (DI) støtter fornuftige fælles EU-regler på due diligence området, men har arbejdet hårdt for at få væltet EU-indgreb i selskabsledelse af bordet. Pernille Weiss har haft lignende bekymringer.

- Nu håber jeg, at der kan blive fokuseret på de instrumenter, som rent faktisk virker og som også vil medvirke til at styrke EU-virksomhedernes konkurrencekraft, siger hun.

Kritisk syn på erhvervslivet

Pernille Weiss har dog en sund skepsis i forhold til samarbejdet med en række af sine kolleger i Europaparlamentet, særligt når det kommer til synet på virksomhedernes bidrag til samfundet. 

- I parlamentet har vi desværre et politisk klima, der til tider er meget mistroisk og bedrevidende i forhold til alt, der er uden for de fire vægge. Der er nogle kolleger, der ikke ved, hvad der sker i den virkelige verden. Og der er desværre nogle mistænkeliggørende diskurser, der ligger ned over synet på erhvervslivet, siger hun med henvisning til især de franske ”tidligere socialister”, som i Pernille Weiss øjne har alt for stor magt i den tidligere klassisk liberale gruppe, der i dag hedder "Renew". 

- Jeg savner et mere erhvervsvenligt samarbejde, siger hun. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Kim Haggren

Kim Haggren

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold