I midten af forsamling med jeans og blå jakke ses den tyske vicekansler Robert Habeck.

Foto: Hans Peter Slente
02.11.22 DIB Nyheder

Tysk vicekansler besøger DI: Vigtigt med samarbejde om energipolitik

Den tyske vicekansler Robert Habeck besøgte i lørdags Dansk Industri i anledning af fejringen af 30-året for dansk-tysk handelskammer. Mødet gav anledning til at knytte endnu stærkere bånd på energiområdet og andre forretningsområder med relevans for både Danmark og Tyskland.

Hvordan kommer vi igennem denne og næste vinter uden russisk gas? Det var et af de store spørgsmål, der blev debatteret, da den tyske vicekansler Robert Habeck besøgte Dansk Industri (DI) i anledning af fejringen af 30 året for det dansk-tyske handelskammer.

- Der er et tæt samarbejde mellem både virksomheder og myndigheder om energispørgsmålet. Og mødet var et klart vidnesbyrd om den store tyske lydhørhed overfor dansk løsninger inden for energieffektiviseringer, vind og brint, sagde DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær i forlængelse af mødet, der også havde deltagelse af en række af de største danske virksomheders topchefer.

Emil Fannikke Kiær tilføjede, at både”Esbjerg-deklarationen” og ”Marienborgdeklarationen” vidner om det stærke samarbejde om udbygning med havvind både i Nordsøen og Østersøen.

Udover den energipolitiske agenda var der på mødet også fokus på, hvordan Novozymes kunne bidrage med løsninger inden for biosolutions, som kan hjælpe med at reducere C02-udledninger og erstatte kemikalier. Ligeledes deltog A.P. Møller-Mærsk i mødet. Mærsk har gennem årtier været med til at forbinde tyske virksomheder med omverden gennem transport fra havnene i Hamborg og Bremerhaven. Mærsk har et ambitiøst mål om at være net zero i 2040.

Den tyske vicekansler Robert Habeck føjede til, at han glædede sig over det nære samarbejde på energiområdet – et samarbejde han har fulgt på første hånd tilbage fra sin tid som minister i Slesvig Holsten og nu med nye vigtige elementer såsom vind understøttet af de nye ambitiøse fælles deklarationer på offshore-vind-området.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Fagleder for grøn energieksport

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold