DIBD-chef Mikkel Tolstrup  og  DI-direktør Kinga Szabo Christensen ser et stort behov for at bistå  medlemsvirksomheder i et 2023, der er præget af ekstra stor usikkerhed og betydelige forandringer.

Foto: Ulrik Jantzen
30.12.22 DIB Nyheder

DI styrker internationalt tilbud med ny chef

Med Mikkel Tolstrup som ny chef går DI’s internationale afdeling, DIBD, styrket ind i et omskifteligt 2023, fortæller DI-direktør Kinga Szabo Christensen.

Med nyansatte Mikkel Tolstrup som chef for DI International Business Development (DIBD) styrker Dansk Industri sin indsats for at hjælpe medlemsvirksomhederne i gang med at udnytte deres eksportpotentiale i et forretningsmiljø, der sjældent har været i så hastig forandring som nu.

– I en verden præget af usikkerhed og forandring er der ekstra brug for assistance. Vi søsatte vores internationale tilstedeværelse for 25 år siden, og behovet, for at vi nu løfter det til et nyt niveau, er ekstra relevant. Derfor har vi ansat Mikkel, der skal sikre, at vi styrker vores rolle som partner og virksomhedernes højre hånd på nye markeder, siger rådgivningsdirektør i DI, Kinga Szabo Christensen.

Siden 1996 har DI bistået over 1.000 virksomheder, når de har besluttet at tage de første skridt ind på den globale scene. Et stort internationalt hold af DI-medarbejdere tager i dag hånd om alt det praktiske, når en etablering skal på plads. Fra kontorer i blandt andet New York, Shanghai, Mumbai og München er DI lokalt til stede og kender de vilkår og krav, som virksomhederne møder.

Tager hånd om etablering

Det kan eksempelvis være opgaver med at ansætte specialiseret lokal arbejdskraft, hjælpe med administration og kontakt til myndigheder samt strategi og markedsanalyser. Under coronakrisen – som stadig spøger flere steder – blev DI’s afdelinger et ekstra aktiv, når medlemsvirksomhederne

ikke selv kunne rejse ud. Her løste DI’s rådgivere mange opgaver med at holde den fysiske kontakt med lokale partnere.

– Vi er Danmarks mest internationale erhvervsorganisation med egne kontorer på centrale eksportmarkeder. Med vores services kan virksomhederne få både strategisk og operationel hjælp for dermed at koncentrere sig om kontakten til kunder og leverandører. Vi forventer en fortsat vækst på dette område, en vækst der altid vil være drevet af medlemmernes efterspørgsel, pointerer Mikkel Tolstrup.

Senest reagerede DI konkret ved at oprette en ny afdeling i Indien, Chennai, da en gruppe underleverandører til vindmøllebranchen efterspurgte assistance til at få fodfæste.

Massiv eksporterfaring

39-årige Mikkel Tolstrup kommer med 12 års erfaring fra eksportarbejde i nogle af landets førende virksomheder, og kender derfor vilkårene fra virksomhedernes hverdag.

– Det håber jeg naturligvis, bliver et aktiv her i DI, hvor jeg også er stærkt motiveret af organisationens udsyn, faglighed og bredde på tværs af brancher og virksomheder, siger han.

Den nye DIBD-chef skal nu i gang med at styrke tilbuddet til medlemmerne ved at sikre øget erfaringsudveksling på tværs af DI’s internationale setup.

Grøn agenda presser virksomheder

DI vil også styrke sin rolle i at bistå eksportvirksomhederne med at håndtere efterspørgsel på bæredygtighed og ESG-krav, der skærpes fra 2024. Både som kunde og leverandør bliver det afgørende at kunne dokumentere og mindske sin klimabelastning.

– Det er helt afgørende for os, at vi hjælper virksomhederne med at være på forkant, så de får en konkurrencefordel på nye markeder. På det bæredygtige område har vi et stærkt setup, som gør eksportarbejdet mere smidigt for virksomhederne, siger Mikkel Tolstrup.

Kloden Rundt: Her er de største udfordringer i 2023

Fakta

Mikkel Tolstrup

  • 39 år.
  • 1. november 2022: Chef for DI International Business Development (DIBD).
  • 2019: Head of Portfolio Value Creation, GN Hearing.
  • 2017: Consumer Business Management, Jabra.
  • 2011: Marketing Manager i Global Marketing, Novozymes.
  • 2009: Konsulent, Væksthus Sjælland.
  • Gift med Stine og far til Karl, Ingrid og Max Bille.

brug di

Dansk Industri hjælper din virksomhed med opstart, drift og vækst på alle markeder. Det sker fra hovedkontoret i København samt fra DI’s afdelinger kloden rundt.

Kontakt os, og hør hvordan du kan få hjælp fra lokale eksperter i USA, Kina, Indien, Tyskland, Australien, Mexico, Østafrika og Brasilien.

Læs om DI’s internationale aktiviteter på di.dk/internationalt

Mikkel Larsen Tolstrup

Mikkel Larsen Tolstrup

Chef for DI International Business Development

  • Direkte +45 3377 3596
  • Mobil +45 5336 4316
  • E-mail mito@di.dk

Relateret indhold