- Revolutionen er indtil videre udeblevet. Det tyder på, at der endnu er et arbejde at gøre i forhold til at få indrettet de fysiske rammer, så de harmonerer med nye og mere fleksible arbejdsformer, konkluderer DI’s chef for ledelse og virksomhedsudvikling Pernille Erichsen

18.02.22 DIB Nyheder

Ny undersøgelse: Sådan har corona påvirket virksomhedernes fysiske indretning

Fleksible kontorpladser rangerer i top over de ændringer, som virksomhederne har indført i kølvandet på mere hybridarbejde, viser ny undersøgelse.

Var der nogle, der troede corona ville føre til en revolution i den fysiske indretning af virksomhederne, kan de godt tro om igen. En ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser således, at nyt og mere digitalt og fleksibelt arbejde endnu ikke har efterladt det store aftryk på den fysiske indretning rundt omkring i virksomhederne.

I undersøgelsen, der har deltagelse af 178 virksomheder, svarer 69 procent, at de ikke har ændret på deres fysiske arealer.

- Revolutionen er indtil videre udeblevet. Det tyder på, at der endnu er et arbejde at gøre i forhold til at få indrettet de fysiske rammer, så de harmonerer med nye og mere fleksible arbejdsformer, konkluderer DI’s chef for ledelse og virksomhedsudvikling Pernille Erichsen.

- Men det afspejler også at mange virksomheder er ved at finde deres fødder i mere hybride arbejdsformer og af gode grunde venter med at beslutte ændringer i de fysiske arealer til, at de har et bedre billede af, hvad der er brug for.

Få det bedste ud af mere hybridsarbejde med DI.

Flere fleksible kontorpladser

Nogle ændringer er der dog sket. 15 procent af de adspurgte virksomheder har således indført fleksible kontorpladser, 8 procent har etableret stillezoner og en tilsvarende andel har indført flere lounge-områder og mødelokaler.

- Det viser, at der er nogle virksomheder, der prøver nye fysiske rammer af for at finde de bedste og mest effektive kontormiljøer i en tid med mere hybridarbejde. Det er godt at se, siger Pernille Erichsen og tilføjer:

- I de kommende måneder og år tror jeg, at der kommer til at blive eksperimenteret endnu mere. Det vil skabe basis for, at vi bliver endnu klogere på, hvad der skal til for at skabe gode rammer om hybridarbejdet. Det bliver en spændende udvikling.

Læs også: DEAS tager konsekvensen: Mere hybridarbejde fører til ny indretning af kontor

Fakta: Fåtal har ændret kontorer

Sp. Hvad har den fleksible arbejdsform haft af betydning for virksomhedens fysisk arealer?            

Ingen betydning 69 procent
Indførsel af fleksible kontorpladser 15 procent
Flere stillezoner 8 procent
Ekstra loungeområder og hang-out spots 8 procent
Flere mødelokaler 8 procent
Reduceret kontorareal 7 procent

Kilde: DI’s medlemsundersøgelse om hybridarbejde. I alt 178 har svaret på undersøgelsen i perioden fra den 1. december til 8. december 2021.         

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold