24.02.23 DIB Nyheder

Arbejdsmarkedet køler af

Der var færre ledige stillinger i 4 kvt. 2022. Vicedirektør Steen Nielsen vurderer, at der vil komme en afmatning på arbejdsmarkedet indenfor de kommende måneder.

- Presset på arbejdsmarkedet er ved at tage af. De færre ledige stillinger er udtryk for, at manglen på medarbejdere er blevet en mindre udfordring for virksomhederne end tidligere, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

- Det betyder dog ikke, at udfordringerne med mangel på arbejdskraft er afblæst. Selv om der er færre ledige stillinger end tidligere, så er der stadig mange virksomheder, der har svært ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for, siger Steen Nielsen.

- Vi kan glæde os over, at der fortsat er mange job at få på det danske arbejdsmarked, og at kun få mennesker er blevet ledige. Det giver os et stærkt udgangspunkt forud for den afmatning, der må forventes at ramme os i de kommende måneder, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold