Hver enkelt medalje, der bliver givet til DM i Skills, vil være unik fra år til år, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i Skills Denmark.

06.02.23 DIB Nyheder

Lærlinge hos Grundfos står bag unikke 3D-printede Skillsmedaljer

Lærlingecenteret hos Grundfos står bag de 45 unikke 3D printede guldmedaljer til vinderne af DM i Skills.

45 discipliner – 45 forskellige medaljer. Det har lærlingecenteret hos Grundfos stået for til årets medaljeuddeling ved DM i Skills 2023.

- Det har været en fantastisk spændende og udfordrende opgave for de deltagende lærlinge og instruktører, så meget nyt er lært på kort tid, skriver Jesper Kvistgaard, CSR manager hos Grundfos i et opslag på LinkedIn

For Skills Denmark, der står bag afviklen af DM i Skills, har medaljedesignet og fremstillingen en særlig betydning, fordi medaljerne er lavet af dygtige lærlinge til Danmarks dygtigste lærlinge.

- Vi skulle have nye medaljer, og så kom ideen med at lade lærlinge lave noget på et meget meget højt højt niveau til de lærlinge, der vinder. Og det synes jeg bare var en fantastisk god idé, siger formand for Skills Denmark.

Han suppleres af næstfomand Michael Boas Pedersen:

 Ideen blev så at 3D-printe medaljerne i stål, og der har vi en række virksomheder, hvor lærlinge også er med til at arbejde med den her nye teknologi. En af dem er Grundfos, og de var ret hurtigt med på ideen om at udvikle de her medaljer, så vi kunne få et rigtig smukt resultat, siger Michael Boas Pedersen.

Læs også:  Håndværkets 45 guldvindere er fundet

Superfed opgave

Blandt de lærlinge hos Grundfos, der har arbejdet med opgaven er industriteknikerlærling Noah Borup Thayssen og teknisk design elev Katarina Juhl Kristensen. De er hver især blevet udfordret og har lære meget af processen med at udvikle og fremstille medaljerne. Ligesom Industriteknikerlærling William Abild Andersen er blevet det:

- Det fedeste har helt klart været at få udfordringen. Og så kan man optimere processen, fordi vi har skullet lave så mange medaljer. Så det er superfedt, siger William Abild Andersen.

I Skills Denmark er Michael Boas Pedersen især begejstret for, at hver fag har fået sit eget logo på medaljerne.

- De er designet i samarbejde med de faglige udvalg, så hver enkelt medalje, der bliver givet, vil være unik fra år til år. Lærlinge, virksomheder og skills siger Michael Boas Pedersen.

Læs også: Tesfaye, Dansk Industri og Dansk Metal: Der skal investeres i erhvervsuddannelserne

SkillsDenmark har designet nye medaljer til hvert enkelt fag - og Grundfos har 3D printet dem og stål og bearbejdet dem. Se historien her.

Skills Denmark

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Boas Pedersen

Michael Boas Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4827
  • Mobil +45 3131 8137
  • E-mail mibp@di.dk

Relateret indhold