21.04.23 DIB Nyheder

DI: Rekordmange i beskæftigelse er stor overraskelse

Fortsat stigning i beskæftigelsen måned for måned, men  underdirektør i DI, Steen Nielsen, forventer snarlig tilbagegang på grund af inflation og stigende renter.

Antallet af beskæftigede steg med 5.400 personer i februar måned, hvilket endnu en gang er ny rekord. Der er nu over 180.000 flere personer i job end ved den første corona-nedlukning for tre år siden.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er både imponerende og overraskende, at beskæftigelsen endnu en gang sætter rekord i februar. Der er ellers flere tegn på, at dampen er gået lidt af arbejdsmarkedet, blandt andet med færre jobopslag og en svagt stigende ledighed. Derfor er det virkelig overraskende, at beskæftigelsen kan fortsætte med at sætte rekord måned efter måned, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen, der dog ser en snarlig vending i sigte.

- På trods af, at flere kom i job i februar, så kan man godt have en bekymring for, at det snart vender. Modvinden fra inflation og stigende renter gør sig stadig gældende, og det må forventes også at ramme arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

Stigningen i den samlede lønmodtagerbeskæftigelse skyldes hovedsagelig en stigning på 5.200 personer i sektoren virksomheder og organisationer, som primært består af private virksomheder. Det svarer til en stigning på 0,2 pct. I sektoren offentlig forvaltning og service steg lønmodtagerbeskæftigelsen med 200 personer i februar og var dermed på niveau med måneden før.

Læs mere her

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold