10.05.23 DIB Nyheder

Elbiler holder bilsalget oppe

Mens salget af både benzin-, dieselbiler og plug-in hybrid biler er på retræte, drives fremgangen i bilsalget af et af stødt stigende salg af elbiler, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bilsalget i 2023 bliver ved med at forsætte de gode takter. Og i årets første fire måneder har der i alle måneder været fremgang i forhold til sidste år. Det viser de månedlige, sæsonkorrigerede salgstal fra Danmarks Statistik for april måned.

- Bilfabrikkerne er efterhånden alle oppe i gear, og det kan vi se i salgstallene. Corona-epidemien og efterfølgende krigen i Ukraine gav i et par år usædvanligt lange ventetider på nye biler, men nu har producenterne fået styr på forsyningskæderne og kan igen levere biler i normalt tempo, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri.

Elbilerne drøner frem

Det er særligt elbilerne, der i april måned og år-til-dato oplever solid fremgang på det danske marked. Omvendt fortsætter biler med forbrændingsmotorer og plug-in hybrider med at tabe markedsandele i salget.

- Danskerne har virkelig taget elbilerne til sig. Vi hører fra flere forhandlere, at de kunne have solgt flere nye biler i årets første fire måneder, hvis bilmærkerne havde flere forskellige elbiler at vælge mellem. Heldigvis ændrer det sig drastisk allerede nu, hvor praktisk talt alle de store bilmærker lancerer nye elbiler i forskellige priser og modeller.

- Det er meget glædeligt, at vi i den grad har fået etableret en efterspørgsel på elbiler i Danmark. Men vi skal huske på, det ikke kommer af sig selv. I Norge, Sverige og Tyskland har man i det sidste halve år enten løftet afgiften eller sænket tilskuddet til elbiler, og i alle lande er salget styrtdykket. I DI foreslår vi, at vi for at fastholde et højt salg i Danmark, fastholder afgifterne på elbiler på 2023-niveau frem mod 2030.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold