07.07.23 DIB Nyheder

Industriproduktionen bremser op

Der blev købt rigeligt med større forbrugsvarer under corona, og nu vil husholdningerne hellere prioritere oplevelser, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industriproduktionen faldt med 0,9 procent, når man renser for sæsonudsving. DI’s vicedirektør er ikke overrasket over udviklingen, og faktisk har store dele af industrien allerede været ramt af dalende produktion i lang tid. 

- Efter en længere periode med næsten uafbrudt fremgang i industriproduktionen, ser vi nu tendenser til en afmatning. Faktisk har afmatningen fundet sted i store dele af industrien det seneste år, men da medicinalindustrien fylder så meget i industrien, er det samlede produktionsresultat indtil nu gået op, siger Morten Granzau, vicedirektør og chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri.

- For nogle virksomheders vedkomne skyldes den dalende produktion mangel på efterspørgsel, hvor andre er hæmmet af mangel på medarbejdere, siger Morten Granzau.

- Medicinalindustrien er i sagens natur ikke så udfordret af inflation og høje renter, da medicin er en vigtig post i husholdningernes budget. Den øvrige del af industrien står foruden inflation og høje renter med den udfordring, at der blev købt rigeligt med større forbrugsvarer under corona, og nu vil husholdningerne hellere prioritere oplevelser, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold