SMV:Grøn er en voucherordning, hvor din virksomhed kan søge om tilskud til investeringer, rådgivning eller en kombination – med det formål at komme videre på den grønne rejse.

21.08.23 DIB Nyheder

Få støtte til vejen mod grøn omstilling

Erhvervshusene åbner for en række tilskudsmuligheder for dig, der gerne vil sætte turbo på denne grønne omstilling. Få overblikket her.

Mangler du investeringer eller input i forhold til den grønne omstilling af din virksomhed, har Erhvervshusene netop åbnet for flere tilskudsmuligheder. 

Med de nye grønne puljer i Virksomhedsprogrammet kan virksomhederne få et effektivt rygstød til at sætte nye grønne initiativer i søen og skabe cirkulære forretningsmodeller.

- Jeg kan kun opfordre til at søge puljerne og dermed sætte ekstra fart på den grønne rejse, siger chef for erhvervsfremme i DI Jes Lerche Ratzer.

Også Richard Fynbo, adm. direktør i Fynbo Foods A/S og bestyrelsesmedlem i Erhvervshus Nordjylland, opfordrer til at søge de grønne midler.

- Vi ved alle sammen, at mere bæredygtige forretningsmodeller er den eneste vej frem. Og her kan de grønne puljer i Virksomhedsprogrammet hjælpe mange virksomheder godt på vej til både at skabe nye muligheder og til at klæde medarbejderne godt på til opgaven, siger Richard Fynbo.

SMV:Grøn 2.0

Har din virksomhed brug for nye investeringer og/eller rådgivning på vejen mod grøn omstilling og cirkulær økonomi?

SMV:Grøn er en voucherordning, hvor din virksomhed kan søge om tilskud til investeringer, rådgivning eller en kombination heraf – med det formål at komme videre på den grønne rejse mod at reducere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Du kan søge blandt otte vouchers med forskellige kombinationsmuligheder af tilskud til:

1) rådgivning om fx udvikling af cirkulære forretningsmodeller eller potentialer for genanvendelse af materialer.

2) investering til fx certificeringer eller ny software.

Tilskud til investering udgør 25 pct. og til rådgivning 50 pct. Du skal dermed selv finansiere 75 pct. af investeringen og 50 pct. af rådgivningen.

Her er et samlet overblik over de otte vouchers

SMV:Grønne Kompetencer

Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling? Gennem målrettede kompetenceløft klæder SMV:Grønne Kompetencer medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EU-krav, der følger med den grønne omstilling. Programmet har tre forskellige tilbud:

  • Voucher 1: Skræddersyede 1:1-forløb, hvor du får op til 60.000 kr.
  • Voucher 2: Deltagelse i eksisterende tilbud o
  • Grøn kickstart – kollektive workshops.

Læs mere om programmet SMV:Grønne Kompetencer

Ansøg fra den 13. september 2023.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Chef for erhvervsfremme & regional udvikling

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold