Adm. direktør og ejer af B2B Auctions, Gregers Hastrup, forventer styrket konkurrenceevne med D-mærket.

Foto: B2B Auctions
17.07.24 DIB Nyheder

”D-mærket styrker kundernes tillid til os”

B2B Auctions skruer op for den digitale dokumentation, og de er ikke alene. Interessen for D-mærket er eksploderet i 2024.

Gennemsigtighed, it-sikkerhed og dokumentation er afgørende faktorer for succes som online auktionshus. Det er mantraet for grundlæggeren af B2B Auctions Gregers Hastrup, som derfor i juni valgte at tilslutte sig D-mærket til gavn for auktionshusets købere, sælgere og partnere.

- Vi er en mindre virksomhed, der reelt stiller en it-platform til rådighed for købere og sælgere. Derfor er vores troværdighed, transparens og it-sikkerhed helt afgørende for vores partnere og kunders tillid til os. I den sammenhæng er D-mærket et rigtigt godt værktøj, siger Gregers Hastrup og uddyber:

- Vi har desuden ret meget international handel, hvor der er vigtigt for vores udenlandske kunder at kunne få den nødvendige dokumentation, som lever op til internationale standarder. D-mærket vil give os en konkurrencefordel i forhold til andre auktionshuse.

Gregers Hastrup ser desuden en fordel i forhold til det stigende antal cyberangreb, erhvervslivet udsættes for. Han grundlagde B2B Auctions i 2008, hvor han i finanskrisens dønninger stod med et varelager af entreprenørmaskiner, som skulle sælges.

Det udviklede sig siden til den nuværende virksomhed, der har base i Jyderup og som beskæftiger 21 medarbejdere med at drive auktionshus og stille lager til rådighed for sælgere af en bred vifte af produkter, bl.a. materiel fra forsvaret, politiet, en række andre styrelser samt entreprenørmaskiner og meget andet.

Læs også: Sådan bliver du D-mærket

Forberedelse til EU’s NIS2

- Større virksomheder og den offentlige sektor er vigtige partnere for os. Derfor har vi også hele vejen igennem prioriteret dokumentation og transparens, så køber og sælger er trygge og SKAT kan få de nødvendige oplysninger. Auktionsbranchen har haft nogle uheldige sager, og derfor har den fulde gennemsigtighed altid været en hjørnesten for os. Derfor har vi siden 2016 været ISO 9001 certificeret. Og nu følger vi op med D-mærket, hvilket samtidig gør os compliant til NIS2-kravene, siger Gregers Hastrup.

EU’s NIS2 krav træder i kraft 1. marts 2025. NIS2 er loven om øget cybersikkerhed, som stiller krav til virksomheder om at beskytte deres systemer mod cyberangreb, forklarer Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef DI.

- Dette betyder, at mange virksomheder skal begynde at blive compliant, uanset om de er direkte omfattet eller ej, da deres kunder eller leverandører ofte stiller det som et krav. Selvom tiden er knap, er D-mærket et rammeværktøj, som alle kan gå i gang med, siger han.

Stor interesse for D-mærket

B2B Auctions er ikke alene om at blive D-mærket. Faktisk er interessen eksploderet de seneste måneder. Dagligt er der flere virksomheder, som ansøger om den digitale blåstempling. 

I første halvår har 339 virksomheder taget de første skridt ved at gennemføre D-mærkets selvevaluering. Det er 73 procent flere end samme periode året før og en klar indikation på, at flere virksomheder og organisationer sætter handling bag intentionerne om at blive mere cybersikre.

- I en tid, hvor trusselsbilledet konstant tager til, er det opløftende at opleve, at danske virksomheder i stigende grad ønsker at styrke it-sikkerheden. Samtidig vidner den store interesse for D-mærket om, at flere ønsker et synligt bevis for deres arbejde, fordi det styrker konkurrenceevnen med øget tillid fra interessenter, siger Mikael Jensen, direktør i D-mærket.

Tæt på 1300 virksomheder arbejder aktuelt for at blive D-mærket. Mærkningen er en uafhængig privat organisation, som Industriens Fond, Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVdanmark, Forbrugerrådet Tænk og Erhvervsstyrelsen står bag.

Kom med til konferencen: Cybersikkerhed for fødevaresektoren

Se intro til D-mærket

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold