Kinga Szabo Christensen, Rådgivningsdirektør i Dansk Industri

25.06.24 Nyheder

F&P tilslutter sig Diversitetsløftet

Brancheorganisationen F&P tilslutter sig DI's Diversitetsløfte. Diversitetsløftet dækker over 16 principper, der fremmer diversitet og inklusion på arbejdspladsen. Dermed forpligter branchen sig endnu mere til at arbejde for diversitet og mangfoldighed i sektoren.

De seneste tal fra 2023 viser, at ca. 40 procent af lederne i forsikrings- og pensionssektoren er kvinder. Med tilslutningen til Diversitetsløftet, som er udviklet af DI, ønsker forsikrings- og pensionsbranchen at understøtte og fortsætte den gode udvikling.

 - Heldigvis ser vi en rigtig positiv udvikling i vores branche, og vi oplever et stort fokus hos vores medlemmer på arbejdet med mangfoldighed. Vi tror, at de 16 principper fra Diversitetsløftet kan være god inspiration til at arbejde endnu mere med diversitet, som går hånd i hånd med god virksomhedsledelse, siger Sanne Claudius Stadil, direktør i F&P Arbejdsgiver.

Hun glæder sig til samarbejdet med DI om dette.

- Jeg er utroligt glad for den nye, stærke alliance med F&P, og jeg er sikker på, at vi på tværs af brancher både kan inspirere og lære meget af hinanden, og også løse nogle af de udfordringer, der er med at tiltrække og fastholde talenter i erhvervslivet. Diversitet og inklusion er ikke blot afgørende for at sikre gode arbejdspladser, men også konkurrencedygtige og innovative arbejdspladser, siger Kinga Szabo Christensen.

Diversitetsløftet er en værktøjskasse for virksomheder og organisationer, der arbejder strategisk med at fremme diversitet og inklusion. Det omfatter 16 principper, der bl.a. har fokus på bias, måltal, opgør med kønsstereotype uddannelsesvalg og mere lige fordeling af barsel. 

Talent er lige delt mellem kønnene, og derfor er det vigtigt, at vi får alle kvalificerede kandidater i spil, når der fx rekrutteres og udnævnes ledere også til øverste niveau, siger Sanne Claudius Stadil.

Med Diversitetsløftet forpligter F&P sig på at arbejde for mere diversitet i ledelseslagene, udarbejde en handlingsplan for indsatsen og arbejde aktivt for at fremme diversitet, inklusion og ligestilling.

Generelt har partnerskabet til formål at skabe mere inkluderende arbejdspladser, hvor mangfoldighed ikke kun anerkendes, men også værdsættes som en styrke. Gennem forskellige initiativer og programmer vil de to organisationer arbejde sammen for at fremme ligestilling, diversitet og inklusion på tværs af forsikrings- og pensionsbranchen og de brancher som DI repræsenterer. 

Relateret indhold