25.06.24 Nyheder

Ledelse og diversitet: Figen Cayans karrierevej fra Kamptropperne til ledende stilling i erhvervslivet

Figen Cayan har skabt sig en karriere, der i dag giver hende status som en inspirerende rollemodel. Hun har en tyrkisk baggrund, en spændende fortid i Forsvaret, det offentlige og senest en ledende stilling i erhvervslivet. En karriere, som har formet hendes syn på ledelse, diversitet og vigtige værdier.

I sit daglige virke arbejder Figen som leder i Danske Bank, men i denne podcast deler hun ud af sine personlige erfaringer med diversitet og inklusion gennem hendes karriere, og hvordan dette har formet hende som leder.

Figen kommer fra en baggrund, hvor hendes forældre, som ufaglærte indvandrere fra Tyrkiet ikke kunne give sproglig eller faglig ballast, men lærte hende vigtige værdier, og opmuntrede hende til at træffe sine egne valg og stå ved dem.

Hendes rejse mod en succesfuld karriere begyndte i Kamptropperne, hvor hun tilegnede sig vigtige lektioner om kommunikation og ledelse, som hun senere har nydt godt af i erhvervslivet. Ved siden af hendes arbejde har hun brændt for at gøre en forskel på diversitetsagendaen ved at italesætte en bredere fokus på mangfoldighed, som kan gavne virksomheder og samfund. 

Figen har formået at forene det bedste fra både dansk og tyrkisk kultur, og hun er kendt for sin direkte tilgang og evne til at sige tingene, som de er. Hun lægger stor vægt på at ansætte mennesker, der tænker anderledes end hende selv, og hun værdsætter aldersdiversitet samt fokus på etnicitet og nationalitet, som et vigtigt konkurrenceparameter for virksomheder. Hun påpeger, at diversitet handler om mere end blot køn. Og at bred mangfoldighed og inklusion kommer os alle til gode - vi har nemlig alle som mennesker et ønske om at høre til, blive set og hørt, og føle os anerkendt som en del af fællesskabet.

Relateret indhold