Kloaksektionen fejrer 20 års jubilæum og meget er sket siden sektionens blev stiftet ved en generalforsamling den 16. juni 2004.

20.06.24 Dansk Infrastruktur Nyheder

20 år med fremskridt og fællesskab i Kloaksektionen

Det er 20 år siden, at Kloaksektionen blev stiftet, og det bliver fejret med fest, musik, grillmad, øl og unikke tegninger til minde om en særlig dag for Kloaksektionen.

Der er sket meget, siden Kloaksektionens blev stiftet ved en generalforsamling den 16. juni 2004. 20 interesserede mennesker dukkede op, og den første bestyrelse blev valgt. Siden har sektionen udviklet sig og vokset til 240 medlemmer. 

Ifølge Kloaksektionens formand, Benny Gutfeld, Per Aarsleff A/S, er der grund til at være stolt over den udvikling, der er sket gennem de sidste to årtier.

”Det har været en spændende rejse. Vi har ført an i udviklingen og synliggørelse af vores branche og arbejdet med opbygning af sektionen. For blot at nævne nogle af de ting, som bestyrelsen og sektionen har arbejdet på de sidste 20 år, kan nævnes sikringen af autorisationsordningen på kloakområdet, som giver høj kvalitet i vores arbejde. Derudover har vi oprettet kloakmestrenes tv-inspektion (KTVI), lettet de administrative byrder for virksomhederne og medvirket til et højt videns- og uddannelsesniveau for landets kloakmestre,” siger Benny Gutfeld.

Benny Gutfeld fremhæver også, at Kloaksektionens arbejde har været med til at sikre grundvandet mod forurening og begrænse skadevirkningerne ved klimaforandringerne, idet spildevandet separeres fra regnvand, så spildevandet ledes til rensning inden udledning, og regnvand håndteres separat i LAR-anlæg. 

”Og så er der vores seneste skud på stammen. Kloakeftersynsordningen – KEO – der er en pendant til huseftersynsordningen, som udover at beskytte både huskøbere og -sælgere mod ubehagelige overraskelser fra kloakken, også vil synliggøre tilstanden af private ledninger. Vi glæder os til at give projektet endnu mere fart på i den kommende tid,” siger Benny Gutfeld og takker alle dem, der har været med til at forme og udvikle Kloaksektionen gennem årene.

Stort tillykke til Kloaksektionen og medlemmerne. 

Ifølge Kloaksektionens formand, Benny Gutfeld, Per Aarsleff A/S, er der grund til at være stolt over den udvikling, der er sket gennem de sidste to årtier.

Til fejring af Kloaksektionens 20 års jubilæum, kom en eventtegner og lavede unikke tegninger i form af gæste-portrætter til minde om en særlig dag for Kloaksektionen.

Kloaksektionens formand, Benny Gutfeld

Relateret indhold