Illustration af DI Byggeri-scenen, ByggePladsen, på Folkemødet 2024.

Henning Larsen Arkitekter
30.05.24 Dansk Infrastruktur Nyheder

Mød os på Folkemødet!

Hver dansker bruger ca. 1 kg. råstoffer som sand og grus i timen. Men kender du dit grus? Kom og mærk på Folkemødet.

Råstoffer som sand og grus er overalt. Den vej du har kørt på, den skole du har gået i, det sygehus eller det sportsstadion, du tilbragte tid på for nylig, og de kloakker, der tager dit spildevand væk, er alle lavet af råstoffer, der kommer fra undergrunden. Og det spiller ind. For Råstoffer som sand og grus til byggeri og infrastruktur er ved at blive en mangelvare, og det vil udfordre mange af de planlagte byggerier og anlæg som veje, udbygning af fjernvarme, elforsyning og klimasikring. For de behøver alle sammen store mængder byggematerialer.

”I Danmark er vi gode til at genanvende brugte materialer, men vi kan blive endnu bedre. Vi har også store udfordringer med at håndtere jord fra byggeprojekter, og vi skal tage et større hensyn til naturen,” siger chef i Dansk Infrastruktur, Torben Liborius.

Alt det sætter vi fokus på fredag den 14. juni kl. 16.30-17.30 på Folkemødet ved DI Byggeris helt nye samlingspunkt, ByggePladsen. Det er den største scene for bygge- og anlægsbranchen på Folkemødet nogensinde. 

”Det er en klar invitation til alle, der er på Folkemødet. Kom og mærk, hvordan forskellige typer af råstoffer som sand og grus føles. Mød fagpersoner, der fortæller spændende detaljer og store linjer. Hør om din andel af forbruget, for det kan da være virkelig svært at forestille sig, hvordan vi hver især kan bruge et helt 1 kg. råstoffer i timen. Derfor er det er alfa og omega, at vi sætter fokus på forbruget, så vi sammen kan finde løsninger på de udfordringer, som samfundet og byggebranchen står over for,” siger Torben Liborius.

Mens du mærker på forskellige råstoffer til Folkemødet kan du også deltage i en quiz om fakta, der vil overraske dig.

Mere information

ByggePladsen ligger ved Danchells anlæg, plads A22. DI Byggeri er til stede alle dage den 13.-15. juni og afvikler i alt 65 aktiviteter, udstillinger, debatter, receptioner og workshops, der handler om alt fra grøn omstilling, diversitet og mangfoldighed til uddannelse og fremtidens medarbejdere, byggematerialer og meget, meget mere.