02.07.24 DAU Nyheder

Mød Michael Vagner Bergqvist fra DAU’s bestyrelse

I denne artikel zoomer vi ind på Michael Vagner Bergqvist, der er Operational Readiness Lead i FFEx (Fill & Finish Expansions) hos Novo Nordisk, og et aktivt bestyrelsesmedlem i Dansk Automationsselskab (DAU). Vi har fået en snak med Michael om hans arbejdsopgaver, hans interesse for automation og hans engagement i DAU.

I artiklen vil du få indblik i hvordan virksomheder, der er involveret i automation, navigerer i det komplekse landskab af industriautomation og de fælles udfordringer, de står overfor. Desuden fortæller Michael om de unikke muligheder, der følger med at være en del af et netværk som DAU.

 

Hvad er din rolle i Novo Nordisk?

Jeg er en del af FFEx programmet, som har til formål at udvide vores globale produktionskapacitet. Som Operational Readiness lead er det min opgave at designe og bygge den organisation som skal være ansvarlig for drift og vedligehold af IT/automations systemerne i vores fabrikker. Dette inkluderer bl.a. bemanding, træning, dokumentation, support og løbende forbedringer, for at optimere produktiviteten i vores globale netværk.

Hvordan arbejder I med automation i Novo Nordisk?

Den stigende efterspørgsel af produkter kræver en højere grad af automatisering. Vi arbejder derfor hele tiden på at lave et design som er simpelt og skalérbart, men også driftsmæssigt robust. Designet er baseret på nogle arkitekturprincipper som sikrer stabile og ensartede processer på tværs af vores produktionsnetværk.

Opsamling af data spiller også en større og større rolle i vores design, hvor vi tilstræber at alle systemer, udstyr og maskiner er koblet på vores netværk. Det gør at vi nemmere vi kan opsamle data som anvendes både som dokumentation, men også til at analysere og optimere vores processer, så vi får det størst mulige udbytte af vores produktionsanlæg.

Sidst, men ikke mindst, er IT sikkerhed et vigtigt element når alle maskiner og systemer skal være forbundet til netværket. Vi ser derfor en øget dialog med maskinbyggere ift. Hvilke IT sikkerhedskrav vi forventer af fremtidens maskiner.

Hvad gør DAU’s konferencer relevante for folk som arbejder med automation?

Uanset hvilken industri du er i, i Danmark, er der en eller anden form for automation i det. Vi ser at det er de samme problemstillinger som der ligger på tværs af brancherne, om du er i konstruktion, medicinal, eller andet. Principielt er det mange af de samme typer udfordringer som ligger i branchen, og det som er rigtig spændende, er at der jo ikke er nogen der har én gylden måde at løse det på - der er mange forskellige måder at løse det på.

Det som de her konferencer kan, er at få rigtig mange cases ind på, hvordan folk har grebet de forskellige problemstillinger an. Jeg synes der er rigtig meget inspiration, at hente rundt omkring i netværket, for at se, hvordan griber vi den her problemstilling an? Hvordan får vi stillet data til rådighed? Hvordan laver du dit systemlandskab? Bruger du en leverandør? Eller bruger du mange leverandører? Jeg synes især DAU er godt, når vi får indblik i erfaringer fra folk som har noget i drift.

Det er jo nemt at få ting til at virke på papir, men her får vi jo nogle historier der siger noget om, hvad der virkede i virkeligheden og ikke kun på papir. Men også hvad virkede så ikke? Hvad var det vi troede? Jeg synes det er lige så spændende, når nogen stiller sig op og fortæller: Vi prøvede det her og det virkede ikke, så nu bliver vi nød til at prøve noget andet. Det er jo lige så lærerigt og det er jo vidensdeling i forhold til, hvad virker i virkeligheden og hvad virker ikke.

Hvad er din personlige motivation for at engagere dig i DAU’s bestyrelse?

Jeg synes der er mange fordele i at kunne arbejde med vidensdeling, fordi så stor er Danmark heller ikke. Vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre, på tværs af de forskellige brancher. Der er mange af de samme udfordringer. Vi vil gerne lære af hinanden, til at blive bedre.

Det handler både om teknik, men i lige så høj grad omkring mennesker og processer. Her føler jeg DAU kan noget unikt.  I forhold til at det er så mange forskellige typer af virksomheder, som i bund og grund faktisk står med de samme problemstillinger. Så hvis vi kan hjælpe hinanden med at blive bedre inde for det, ikke kun på teknikken men også, hvordan laver du change management, hvordan får du menneskerne med? Hvordan får du arbejdet med dine processer? Dét synes jeg er spændende.

 

Tak til Micheal Vagner Bergqvist for at medvirke i dette interview. Husk, at du kan tilmelde dig DAU’s nyhedsbrev og følge os på LinkedIn for at holde dig opdateret på vores kommende arrangementer.

Relateret indhold