Fotocredit: Erhvervsakademi Aarhus
27.06.24 DI Bilbranchen Nyheder

Salgsrådgiveren følger med tiden

Nic. Christiansen Gruppen får stort udbytte af at sende salgstrainees afsted på ’Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning’, som nu åbner nu op for tilmelding til næste hold

Lasse Sonne Thomsen er salgstrainee hos Terminalen A/S i Risskov, hvor han sælger Hyundai. Ved siden af jobbet er Lasse tilknyttet hold 7 på ’Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning’ (populært kaldet Salgsrådgiveren). Her har han for nylig afsluttet det første fag på uddannelsen - ’Salg og salgspsykologi.’

 Lasse føler, at fagets udbytte har været utroligt givende for hans daglige arbejde. Især fagets introduktion til DiSC-værktøjet har rustet ham i kommunikationen med forskellige kundeprofiler, ligesom han føler, at han er blevet bedre til bedre til indvendingshåndtering og er blevet mere afslappet i dialogen med kunderne - uden at der slækkes på professionalismen.  

”Min første prioritet er, at kunderne får en god oplevelse ligegyldigt hvad. Selvfølgelig drejer det sig om at sælge biler, men fordi kunderejsen efterhånden næsten er 100 procent digital, så gælder det i endnu højere grad om at være til stede og være skarp, når kunden har valgt at gå ind i vores butik.  Her hjælper undervisningen mig super meget, og jeg bruger hele tiden min nye viden i praksis i butikken”, fortæller Lasse.

I sin eksamensopgave skrev Lasse om ’Salgsoptimering af finansieringen’, og han ser frem til det næste fag, som starter 29. august, ’Økonomistyring og finansiering i bilbranchen’.  

Læring og viden, der kan omsættes i virksomheden

Salgsrådgiveren på Erhvervsakademi Aarhus er en videreuddannelse på akademiniveau skræddersyet til sælgere og rådgivere i bilbranchen. Uddannelsen har eksisteret siden 2017, og Nic Christiansen Gruppen er blandt dem, der har vist deres opbakning fra starten af.

Lasses nærmeste leder, Torben Sejr, der er Salgschef og Hyundai Brand Manager hos Terminalen A/S, mærker, hvordan uddannelsen ruster de unge medarbejdere i deres ageren med kunderne, ligesom medarbejderne kommer tilbage med friske øjne på deres egen arbejdsplads.

”Lasse kommer tilbage fra “skolebænken” fyldt med indlæring og kritisk-konstruktive spørgsmål, hvilket jo betyder at han får noget puttet i rygsækken og samtidig formår at omsætte og bruge det i vores hverdag. Ud over det faglige på uddannelsen får deltagerne også inspiration fra de andre på holdet, der kommer fra andre bilhuse, og danner værdifulde netværk”, fortæller Torben.

Fra uddannelsens side opfordres der netop til, at deltagerne får mulighed for at træne deres nye færdigheder i forretningen og går i konstruktiv dialog med deres ledere ift. at dele ud af den nye viden og afprøve det i praksis.    

Salgsrådgiveren udvikles sammen med branchen

Branchens opbakning til uddannelsen skyldes også, at indholdet på Salgsrådgiveren er kendt for at blive tilpasset branchens løbende behov. Det gør den fordi, at branchen og Erhvervsakademi Aarhus er i meget tæt dialog med hinanden.

For eksempel modtog Erhvervsakademi Aarhus i 2022 værdifuld indspil fra blandt andre Andersen Biler, P. Christensen, Pedersen & Nielsen Automobilforretning, Frimann Biler, Bayern AutoGroup og DI Bilbranchen med henblik på at opdatere og justere indholdet på salgsrådgiveruddannelsen.

Og netop den tætte dialog med branchen og de store danske bilhuse vækker begejstring hos Bayern AutoGroup:

”Jeg lægger kæmpe vægt på at Erhvervsakademi Aarhus rækker ud ift. eventuelle justeringer af fag og spørger markedet, om der skal andre temaer ind. Dermed sikrer vi, at vi hele tiden har en relevant og nærværende uddannelse”, fortæller Salgsdirektør Stephan Sørensen, Bayern AutoGroup A/S.

Konkret nævner Stephan det nylige fokus på at integrere digitaliseringen af de administrative processer i uddannelsen via brugen af RPA-robotter (Robotic Process Automation).

”Det (RPA) medvirker til, at sælgerne kan koncentrere sig om at give den bedste mulige kundeoplevelse i butikken og her giver faget ’Salg og salgspsykologi’ vores unge sælgere en rigtig god indsigt, værktøjer og ballast”, tilføjer Stephan Sørensen.

Tilmeld din medarbejder til det næste hold – eller få vedkommende ind allerede til august

Der er allerede åbnet op for tilmelding til det næste hold på Salgsrågiveren. Det nye ’Hold 8’ starter den 22. januar 2025 med ’Salg og salgspsykologi’. Men har din virksomhed en medarbejder, der allerede nu har lyst og mulighed for at blive sluset ind på et eksisterende hold, så er der plads på faget ’Økonomistyring og finansiering i bilbranchen’ med opstart fra 29. august 2024. Læs mere i boksene nedenfor.

Tilmelding og få mere information om uddannelsen

Kontakt chefkonsulent Anker Nørlund Christensen,  Erhvervsakademi Aarhus

Mobil: 72 28 61 73

E-mail: anc@eaaa.dk 

Om uddannelsen

Bilbranchens akademiuddannelsen i salg og rådgivning er en kompetencegivende videregående uddannelse på akademiniveau, som er skræddersyet til sælgere og rådgivere i bilbranchen. Uddannelsen tages ved siden af jobbet i bilforretningen. Uddannelsen tager tre år og giver 60 ECTS point. Efter endt uddannelse kan man fx f.eks. tage en Bildiplom-uddannelse, som svarer til HD 2. del.

Da uddannelsen er godkendt som en kompetencegivende videreuddannelse, kan man som arbejdsgivervirksomhed søge tilskud via omstillingsfonden på kr. 10.000 til dækning af deltagergebyret.   

Læs mere her: Bilsælgeruddannelse | Opkvalificer dig som salgsrådgiver

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold