Unsplash
28.06.24 PI Nyheder

Få den nyeste viden om sygefravær og jobomsætning i din branche

Grib chancen for at deltage i en vigtig undersøgelse, der giver dig indsigt i nøgleområderne sygefravær og jobomsætning i din virksomhed. Tilmeld din virksomhed nemt og hurtigt inden den 30. juni for at nå med i næste runde af undersøgelsen.

Det gennemsnitlige sygefravær i danske produktionsvirksomheder ligger på omkring 4% af den mulige arbejdstid. Sygefravær er en vigtig faktor, der påvirker produktiviteten og arbejdsstyrkens trivsel. Efterspørgslen på hurtige og aktuelle data på området har været stor, derfor sætter DI ind med en nem og hurtig spørgerunde, der giver indsigt i, hvordan jeres virksomhed står i forhold til branchenormerne.

Den samlede jobomsætning, herunder både fratrædelser og tiltrædelser, varierer typisk mellem 10-20% om året i produktionssektoren. En høj jobomsætning er dyr for driften og kan signalere problemer med arbejdsmiljø eller rekrutteringsprocesser. Ved at deltage i DI's undersøgelse om sygefravær og jobomsætning kan din virksomhed lære mønstrene at kende, styrke de interne processer og samtidig bidrage til at skabe et nuanceret billede af branchens samlede sundhedstilstand.

Den første spørgerunde blev udsendt i starten af april 2024 og dækkede perioden 1. januar - 31. marts 2024 med en svarprocent tæt på 100. Spørgerunden indeholder kun tre spørgsmål, og ved deltagelse får din virksomhed adgang til en kvartalsrapport, som kun er tilgængelig for deltagerne i undersøgelsen. Kvartalsrapporten giver indsigt i opdaterede benchmarks inden for sygefravær og jobomsætning, hvilket gør det muligt for din virksomhed at sammenligne egne aktuelle data fra branchen og  mulighed for at identificere potentielle forbedringsområder.

Dine svar er vigtige. Tilmeld din virksomhed i dag ved at sende en mail til NETSTAT@DI.DK med navn på din virksomhed, navn og e-mail på en kontaktperson samt CVR-nummer.

Relateret indhold