11.06.24 PI Nyheder

Stigende tilslutning til procesoperatøruddannelsen kræver handling

En god nyhed kommer nu til dig, der mangler lærlinge: Erhvervsskolerne på Sjælland oplever en markant stigning i antallet af ansøgere til procesoperatøruddannelsen.

GettyImages

Virksomhederne har ikke blot gode muligheder for at optage lærlinge, men også et ansvar for at gøre det. Det mener formanden for Procesindustriens udvalg for kompetence og overenskomst, Henriette Knudsen.

Procesoperatører spiller en afgørende rolle i at sikre god effektivitet og kvalitet i industrivirksomheders fremstillingsprocesser. I Danmark er cirka 1000 lærlinge i gang med en procesoperatøruddannelse, som i øjeblikket tilbydes af fem erhvervsskoler fordelt i landet. Procesoperatøruddannelsen har modtaget 427 ansøgere til start i august 2024 på landets erhvervsskoler. Dette er en stigning på knap 90% i forhold til de cirka 226, der blev  optaget i august sidste år.

Med et stigende behov for kvalificerede medarbejdere er det positivt at se en øget interesse for procesoperatøruddannelsen. Men med væksten i antallet af procesoperatørelever følger også risikoen for, at der ikke vil være nok lærepladser til alle. Virksomhederne står derfor over for både en god mulighed, men også et vigtigt ansvar. Det mener formanden for Procesindustriens udvalg for kompetence og overenskomst (KOP), Henriette Knudsen.

”Det er meget positivt at se en øget interesse for procesoperatøruddannelsen. Samtidig er det afgørende, at vi løfter ansvaret for, at disse lærlinge får en praktikplads. Det er rigtig vigtigt, at virksomhederne griber denne mulighed, så procesoperatørlærlingene kan udvikle deres færdigheder, og vi kan sikre en stærk arbejdsstyrke,” siger formanden for KOP, Henriette Knudsen.

Procesoperatørerne er afgørende i produktionsdanmark, da de er med til at sikre, at produktionslinjerne kører effektivt. De overvåger og vedligeholder større, automatiske produktionsanlæg i industrivirksomheder, der blandt andet producerer medicin, fødevarer og byggematerialer.

Tag kontakt til din lokale erhvervsskole for at høre, hvordan din virksomhed kan komme i dialog med dygtige lærlinge.

Kontakt uddannelseslederne nedenfor:

Mette Louise Milter Jakobsen
Uddannelsesleder, NEXT, København
E: mlmj@nextkbh.dk M: 24215991

Morten Hansen Suhr
Uddannelsesleder, ZBC Roskilde
E: mohs@zbc.dk, M: 41721259

Karen Marie Bach Christensen
Rektor NEG, Kalundborg
E: KAC@neg.dk M: 41 12 58 20

Benny Ziegler 
Uddannelsesleder EUC Lillebælt, Fredericia
E: bez@eucl.dk  M: 40754267

Henrik Michael Møller
Uddannelseschef, AMU Nordjylland, Aalborg
E: hmm@amunordjylland.dk M: 96332202

 

Relateret indhold