21.09.23 Træsektionen Nyheder

TRÆfakta 17 Træelementmontage er nu lanceret!

De nye klimakrav har medført, at der for alvor er fokus på træ i byggeriet. Derfor har Træsektionen taget initiativ til TRÆfakta 17 Træelementmontage, i samarbejde med Træinformation. Her kan du læse om montage, samlinger, fugtstrategi, kvalitetssikring m.m. af træelementmontage til både nybyggeri og renovering.

Træelementmontage er stadig et relativt nyt emne, som vi først i seneste år er begyndt at arbejde med i byggebranchen. Der er meget, som vi skal være opmærksomme på, når vi arbejder med denne type byggeri. Derfor vil TRÆfakta 17 Træelementmontage være relevant for dit arbejde, hvad enten du sidder som projekterende eller udførende på et byggeri med træelementmontage.

 

I fremtiden skal vi lave mange flere byggerier af træ. Vores nabolande har allerede gjort det i lang tid. Sverige har en målsætning om, at 20% af alle etageejendomme skal opføres i træ, og 92 % af de svenske række- og enfamiliehuse er allerede opført i træ. Til sammenligning udgjorde træbyggeri kun 8% af det danske byggeri i 2020.

 

Der er derfor ændringer på vej, og træelementmontage muliggør her en mere industrialiseret tilgang til træbyggeriet. Træelementbyggeri er tørt byggeri med tørre elementer i en tør og hurtig byggeproces. Det betyder en anden kultur, værktøj, håndtering og mindre løftegrej end ved betonelementbyggeri. Håndteringen er derfor anderledes, end vi er vant til, og det er afgørende at elementerne skal holdes tørre, og flere flader potentielt kan udnyttes som endelige overflader.

 

For at bruge træelementmontage kræver det derfor en god grundviden hos tømrer. Arbejdsgangene er nye, og vi har en begrænset erfaring med det. Det kræver god viden og værktøjer, så vi kan bygge rigtigt i første omgang. Og det er det Træsektionen vil hjælpe med udgivelsen af  TRÆfakta 17 Træelementmontage.

 

Træsektionen og Træinformationen afholdt d. 18. september en stor lancering af udgivelsen. Vi takker vores oplægsholdere Mikael Koch, Karsten Musgård og Jesper Salling Nielsen, som var med til at gøre os klogere på træelementmontage. Og så takker vi selvfølgelig alle, som dukkede op og deltog i arrangementet.

 

Træfakta 17 Træelementmontage er den del af den bogpakke fra Træinformation, som Træsektionen stiller gratis til rådighed for medlemmerne DI Byggeri - Træsektionen (danskindustri.dk). Hvis du ikke er medlem af Træsektionen, skal du tegne abonnement hos Træinformation for at får adgang til bogen.

 

Relateret indhold