25.08.22 DI Pressemeddelelse

Mere end 70 arrangementer i Danmark skal fastholde internationale medarbejdere

Danmark har brug for international arbejdskraft, men vi har svært ved at integrere de internationale medarbejdere socialt. Welcome September vil med 70 sociale arrangementer med mange tusinde internationale deltagere over hele Danmark bidrage til at modtage og fast-holde de internationale medarbejdere bedre. For de er en gevinst for virksomhederne og for det danske samfund.

Danske virksomheder og organisationer oplever lige nu den største mangel på arbejdskraft i årevis. International arbejdskraft er en del af løsningen – internationale lønmodtagere bidrog sidste år til værdiskabelsen i Danmark med rekordhøje 211 mia. kroner.

Danmark konkurrerer med andre lande om arbejdskraften, men desværre gør vi det ikke godt nok på alle parametre. I den nyeste analyse fra Inter Nations Expat Insider, indtager Danmark en 30. plads ud af 52 lande i forhold til hvor attraktivt et land, Danmark er at bosætte sig i for internationale medarbejdere. Vi vinder som landet med de bedste arbejdsvilkår, men det sociale halter.

”Det er især det sociale liv og udfordringen med at få et netværk udenfor arbejdspladsen, der trækker Danmark ned på ranglisten. Det er svært for mange internationale at falde til her. Det skal Welcome September være med til at lave om på,” siger Danielle Bjerre Lyndgaard, chef for DI’s globalt Talent & Mobility.

Welcome September har som ambition at gøre september måned til en national velkomstmåned for internationale borgere. Internationale arbejdstagere, deres medfølgende familie og internationale studerende over hele Danmark kan tilmelde sig mere end 70 arrangementer i løbet af september måned – lige fra kulturdage, mød-en-dansker events, åbent hus i foreningslivet, jobsøgningsaktiviteter, byvandringer, sociale events, foredrag om pasning, frivillighed og det danske skolesystem, sprogcaféer og meget andet.

”Welcome September er en del af det landsdækkende Talent til Danmark initiativ. Vi ønsker at sikre en god modtagelse og introduktion til lokalområdet og lokale netværk alle steder i Danmark. Det er afgørende for, at internationale tilflyttere trives og bliver i Danmark og i sidste ende bidrager til den danske økonomi,” siger Nikolaj Lubanski, COO ved Copenhagen Capacity, som er ansvarlig for Talent til Danmark.

Hver enkelt af de 38 partnere i Welcome September sætter deres eget præg på måneden. Partnerne er bl.a. kommuner, business regions, erhvervsregioner, universiteter m.fl. I Sønderborg arrangerer man bl.a. en Job fair in Sønderborg for newcomers, i Esbjerg en International day, i Skive Meet international newcomers og Danes for boardgames, og i Odense arrangerer man en Interactive City Tour. I de større byer afholdes store velkomstevents – i Aalborg Internationals’ Fair North Denmark, i Aarhus Aarhus City Welcome og i København International Citizen Days som en del af den fælles velkomstmåned.

”Vi forventer, at flere tusinde internationale tilflyttere deltager i et eller flere Welcome September-events over hele Danmark”, fortsætter Nikolaj Lubanski.

”Målsætningen er, at internationale arbejdstagere skal føle sig velkomne i Danmark. Samtidig har konceptet med en national velkomstmåned et stort potentiale til at bidrage til brandingen af Danmark som en attraktiv karrieredestination,” understreger Nikolaj Lubanski.

Fakta

Over 70 alsidige events for internationale arbejdstagere, medfølgende familie og internationale studerende finder sted over hele landet som en del af Welcome September.

38 kommuner, business regions, erhvervsorganisationer, universiteter, foreninger m.fl. stabler events på benene under Welcome September fra sidst i august til start oktober.

Alle events findes på den officielle hjemmeside for internationale i Danmark, lifeindenmark.dk

Welcome September er en del af det nationale initiativ Talent til Danmark, der har til formål at tiltrække, modtage og fastholde international kvalificeret arbejdskraft i Danmark: https://www.state-of-denmark.com/talent-til-dk

Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4782
  • Mobil +45 2236 3138
  • E-mail larb@di.dk

Relateret indhold