17.10.23 DI Pressemeddelelse

DI: Stærkt tiltrængt med reduktion af EU-byrder

EU har i dag vedtaget et arbejdsprogram for næste år, som bl.a. skal fjerne noget af bureaukratiet for virksomhederne, og det får en varm velkomst af landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri. Det er stærkt tiltrængt med reduktion af byrderne, siger politisk direktør i DI.

- Det er rigtig godt, at EU-Kommissionen i dag sætter handling bag ordene om at skære ned på den kraftigt stigende mængde af bøvl og adm. byrder, herunder ikke mindst krav om rapporteringer. Det er der i den grad brug for, siger politisk direktør i DI Emil Fannikke Kiær

- ​Det er en god start, men der kræves et langt, sejt træk for at komme i mål. Eksempelvis er der et stort behov på momsområdet, ligesom forslaget jo indeholder en lang række forslag som er under behandling.

- Mængden af nye regler og administrative byrder for virksomheder er steget betydeligt de seneste år. Det skyldes ikke mindst, at EU har fremlagt og vedtaget en lang række omfattende reguleringspakker med tilhørende nye indberetnings- og dokumentationskrav.

5422 sider ny regulering

Ifølge tal fra DI blev danske virksomheder mødt med over 850 nye regulatoriske forpligtelser fra EU i perioden fra 2017 til 2022 – i alt 5422 siders regulering fordelt over 80 forordninger og 36 direktiver.

- Mange af de nye regler og rapporteringskrav bakker vi jo fuldstændig op om. God regulering er en del af god regeringsførelse og er med til at skabe et velfungerende samfund. Eksempelvis er vi enige i fælles EU-krav om at virksomhederne skal rapportere om bæredygtighed. 

- Men det er samtidig et eksempel på at kravene om rapportering kan gå for langt og blive unødigt bøvlet, tunge og uvæsentlige. Heldigvis er noget af toppen af bøvlet fjernet efter bl.a. DI´s indsats. Derfor er det godt at Kommissionen sætter ind på det område også.

- Vi ser frem til at den danske regering følger trop og begynder at indfri nogle af løfterne om at fjerne noget af bureaukratiet som møder virksomhederne, siger Emil Fannikke Kiær.

Relateret indhold