24.04.23 DI Pressemeddelelse

DI: Bredt flertal bag 1,3 mia. kr. til arbejdsmiljø er rigtig positivt

Finansloven, der er vedtaget af et bredt flertal, indeholder ca. 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026 til bedre arbejdsmiljø. Det giver et stærkt mandat til at sikre økonomien for Arbejdstilsynet.

Med 1,3 mia. kr. i tre år får Arbejdstilsynet mere permanente midler og en mulighed for at planlægge mere langsigtede indsatser ved ikke gentagne gange at stå med usikkerhed om økonomien og mulige fyringsrunder.

- Det er vigtigt, at et bredt flertal i Folketinget har sikret økonomien i flere år til et stærk og kompetent Arbejdstilsyn. Den nuværende usikre økonomi for Arbejdstilsynet sikrer ikke et effektivt tilsyn, men nu har tilsynet et stærkt mandat til at planlægge langsigtet og løbende sikre et bedre arbejdsmiljø, siger Anders Just Pedersen, underdirektør i DI.

DI ser nu frem til implementering af den ny arbejdsmiljøaftale, som blev vedtaget inden påske.

- Nu er er der et stort flertal i Folketinget bag pengene til den ny arbejdsmiljøaftale. Arbejdstilsynet kan begynde at arbejde strategisk med de få virksomheder, der ikke overholder arbejdsmiljøreglerne og hvor tilsynsbesøg kan rykke på arbejdsmiljøet. Og de områder i arbejdsmiljøreglerne, der trænger til en modernisering, kan blive opdateret, siger Anders Just Pedersen.

Følg os på:

    

Relateret indhold