23.05.23 DI Pressemeddelelse

DI om Reformkommissionen: Vigtigt at flere udsatte unge og voksne kommer i job

Job skal være både mål og middel for udsatte unge og voksne, også selvom det for nogle kun er få timer om ugen, mener Dansk Industri.

Tirsdag har Reformkommissionen givet sine bud på, hvordan flere udsatte unge og voksne kommer i job og uddannelse, og Danmarks største erhvervsorganisation er langt hen af vejen enig i anbefalingerne. Det er for eksempel meget positivt, at kommissionen foreslår, at afskaffe både uddannelsespålægget og aktivitetstillægget for de ufaglærte unge i kontanthjælpssystemet.

- Samfundet taber, når så mange unge hverken er i job eller uddannelse. Derfor er det også helt rigtigt, at vi ikke udelukkende skal have fokus på uddannelse, når de unge er i kontanthjælpssystemet. Mange af de unge har forsøgt sig med uddannelse, og de skal have mulighed for i stedet at komme ud på en arbejdsplads, hvor de kan få nogle erfaringer, som giver selvtillid og motivation til at tage en uddannelse, siger viceadm. direktør i DI Kim Graugaard.

Samtidig er DI tilfredse med, at Reformkommissionen vil fokusere mere på de udfordrede elever allerede i folkeskolen, så børnene løftes i en tidlig alder.

- Det er efter vores mening i den grad en bunden opgave for kommunerne at reducere andelen af elever, der forlader folkeskolens niende klasse uden de nødvendige fagligheder. For det er helt afgørende, at vi tager tidligt fat, så der er særlige indsatser for de udfordrede elever. Hvis ikke vi gør det, så kan det forfølge børnene resten af livet både gennem uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Relateret indhold