Colourbox
27.03.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Forslag vedr. PFAS er nu sendt i høring

I begyndelsen af februar offentliggjordes et forslag vedrørende PFAS-restriktioner af EU’s Kemikalieagentur (ECHA). Forslaget er i høring indtil den 25. september 2023 og forventes endeligt vedtaget tidligst i 2025.

Forslaget omhandler alle anvendelser, som inkluderer PFAS, og restriktioner på området vedrører således stort set alle brancher indenfor produktion og/eller handel. Parallelt med høringsperioden vil ECHA’s komitéer udarbejde en konsekvensanalyse og her vil de trække på høringssvarene i deres vurdering af de foreslåede restriktioner.

Live præsentation af forslaget

Forslaget vil blive præsenteret ’live’ på ECHA’s YouTube-kanal den 5. april kl. 11-13. ECHA’s videnskabelige udvalg for risikovurdering (RAC) og for socioøkonomisk analyse (SEAC) vil benytte inputs til evaluering af foreslåede restriktioner. Dette gælder særligt inputs omhandlende risikofaktorer og socioøkonomiske aspekter ved de foreslåede restriktioner samt PFAS-alternativer.

Muligheder for deltagelse og indsendelse af spørgsmål til live præsentation

Det er muligt for alle at deltage uden forhåndsregistrering. Der kan godt stilles spørgsmål undervejs, men da der forventes mange flere spørgsmål end der er mulighed for at besvare, er der mulighed for at indsende spørgsmål til ECHA på forhånd. Ud fra disse vil ECHA udarbejde en FAQ og udsende i forbindelse med præsentationen. DI modtager gerne spørgsmål og indsender samlet før høringen. Det vil efterfølgende være muligt at se en optagelse af webinaret på ECHA’s hjemmeside.

Helle Westphal

Helle Westphal

Fagleder

  • Direkte +45 3377 3259
  • Mobil +45 2688 2052
  • E-mail hewe@di.dk

Relateret indhold