Foto: Maxim Basinski
03.02.23 Miljø, energi og klima Nyheder

TRACE: Få del i pulje på 44 millioner til projekter inden for cirkulær økonomi

TRACE efterlyser projekter, der omhandler forsknings- og innovationstemaer inden for cirkulær økonomi med fokus på plast eller tekstiler. Ansøgningsdeadline er den 20. april 2023 kl. 12.

TRACE er et bredt partnerskab på 90 partnere bestående af universiteter, videninstitutioner og offentlige og private virksomheder. TRACE har fået finansiering via innovationsfonden og er en ud af fire forskningsmissioner. Parterne er gået sammen med det formål at kickstarte en række projekter med fokus på cirkulær økonomi for at sikre, at plast og tekstiler udvikles på tværs af hele værdikæden på en måde, der leder til reduktion af miljø- og klimapåvirkningen. Målet for TRACE er at bidrage til, at Danmark når de nationale klimamål på plast- og tekstilområdet i 2050.

Hvilke projekter efterlyses?

Projekterne skal fokusere på ambitiøse resultater med høj værdipåvirkning, hvad enten det er i form af ny viden, forbedrede og nye processer, systemer, produkter eller løsninger. Projekterne skal skabe samfundsmæssig og/eller økonomisk værdi for at muliggøre bæredygtig omstilling relateret til cirkulær økonomi med fokus på plast og tekstiler i danske offentlige og private virksomheder og hos kunder i samfundet, f.eks. blandt borgere, stat, regioner og kommuner.

Hvem kan ansøge om midlerne?

Innovationsfonden Danmark har bevilget 106.650.000 kr. til TRACE Partnerskabet til pulje 1 og pulje 2 projekter, hvor pulje 2, der nu kan ansøges til, udgør 44 millioner. Pulje 2-projekter bør mindst omfatte én organisation, der er en del af TRACE-partnerskabet.

En TRACE-partnerskabsdeltager kan invitere nye organisationer til at deltage i TRACE-partnerskabet via projektdeltagelse i pulje 2.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold