GettyImages
16.07.24 Miljø, energi og klima Nyheder

Få hjælp til at forstå, dokumentere og minimere din virksomheds miljøpåvirkning

En livscyklusanalyse (LCA) kan hjælpe med at øge din virksomheds ressourceeffektivitet. Ved at identificere, hvor de største miljøbelastninger opstår i et produkts livscyklus, kan analysen vejlede din virksomhed i produktinnovation, udvikling og hvor det er hensigtsmæssigt at investere, så jeres produkter, services og økonomi bliver så bæredygtig som muligt. Kontakt Danmarks Tekniske Universitet (DTU) inden den 5. august 2024 og få udarbejdet en LCA af studerende.

DTU tilbyder nu virksomheder at få udarbejdet en LCA af virksomhedens produkter og services. Hver case tildeles 4-5 kandidatstuderende, som uddanner sig indenfor LCA under vejledning af DTU’s tilknyttede eksperter på området. Caseprojekterne løber fra september til december 2024 og gentages igen det følgende efterår.

Hvad indebærer LCA’en?

LCA’en udføres blandt andet jævnfør ISO14044-standarden og EU-Kommissionens retningslinjer i ILCD Håndbogen (The International Reference Life Cycle Data System Handbook). Derudover sammenlignes der i LCA’en mellem scenarier og alternativer i produktets/servicens livscyklus, og der udarbejdes en hotspotanalyse, som understøtter ecodesign for udvælgelse af de mest miljøvenlige materialer eller teknologier.

Hvordan kan LCA gavne din virksomhed?

En LCA bidrager  med et stærkt datagrundlag til, hvordan din virksomheds miljøpåvirkning kan minimeres og din virksomhed kan nå sine bæredygtighedsmål. Den kan derfor også bidrage til at styrke din virksomhedsprofil gennem øget transparents og troværdighed bag jeres bæredygtighedsindsatser.

Produktcasene behandles 100% fortroligt af de studerende og medarbejderne ved indgåelse af en fortrolighedsaftale. Casesponsorater er prissat til 25.000 DKK til at drive LCA-programmet.

Yderligere information

Hvis du er interesseret i at få DTU til at udarbejde en LCA for din virksomhed, kan du registrere din interesse med en kort casebeskrivelse, hvorefter DTU kontakter dig.

Registrer din interesse her
Louise Bünemann

Louise Bünemann

Fagleder for EU miljøpolitik

  • Direkte +45 3377 3024
  • Mobil +45 4070 6911
  • E-mail lobu@di.dk

Relateret indhold