12.07.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Ansøgerstorm til ny e-commerce-uddannelse i Aarhus

333 vil læse til professionsbachelor i e-commerce og digital marketing, hvor der er gode jobmuligheder og mangel på arbejdskraft.

24-årige Malene Jarner Vangekjær fra Aalborg er en af de 333, der har søgt ind på en helt ny professionsbacheloruddannelse i e-commerce og digital marketing på Erhvervsakademi Aarhus.

Første af sin slags

Uddannelsen er den første af sin slags og udviklet på opfordring fra erhvervslivet, som i stor stil efterspørger specialister med fortand på netop e-commerce. 

Uddannelsen optager 80 og har studiestart til august 2024.

Læs også: The Army Painter begejstret for ny E-commerce uddannelse

Mangel på talent

I landets største erhvervsorganisation Dansk Industri glæder chefkonsulent og DI’s ekspert i e-commerce Mie Bilberg sig over, at de unge søger ind i stor stil.

Hver femte danske virksomhed har ifølge Dansk Industri ledige stillinger indenfor e-commerce. Særligt de store virksomheder er udfordret, her har hver tredje ubesatte e-commerce-stillinger. Konsekvensen er mistet salg og markedsandele ikke blot herhjemme, men på verdensmarkedet.

Læs også: Ny uddannelse bliver hjerteblod for Grundfos

Fakta om uddannelsen

3,5-årig professionsbacheloruddannelse med obligatorisk praktik. Uddannelsen er den første af sin slags. Dimittenderne forventes at gå direkte fra studie til job. De vil kunne gøre en forskel ude i den enkelte virksomhed i forhold til helt konkret at bygge e-handelsplatforme, sælge varer via digital markedsføring, forstå det tekniske set up og bruge data til at professionalisere kunderejsen og de digitale handelsløsninger.

Fakta om Erhvervsakademi Aarhus

Et af otte erhvervsakademier i Danmark og et af landets største. 55 videregående uddannelser til og med bachelorniveau og Aarhus 3. største uddannelsesinstitution med 4.800 fuldtidsstuderende og 6.300 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse. Erhvervsakademierne er en afgørende fødekanal til erhvervslivet.

Hver 3. it-studerende læser på et erhvervsakademi.

Denne artikel er først udgivet som en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Århus.

Relateret indhold