Lær af andre iværksættere

”Succesfulde virksomheder løser reelle problemer, og det er dét, der betaler regningerne”

Virksomheden Stykka - er født ud af en passion for iværksætteri - revolutionerer bolig- og byggebranchen med deres cirkulære inventar.

“Jeg ender med at tømme opsparingen og købe domænet for 120.000 kr.”

Du kan hurtigt finde en ledig bil i nabolaget gennem GoMore, og med Airbnb er det nemt at leje en lejlighed af andre privatpersoner over hele verden. Så hvorfor kan man ikke leje en boremaskine, et surfbræt eller en slushice-maskine hos andre, når de ikke bruger den?

Line vil bane vejen for asfalt på svampe

Iværksætter Line Kloster Pedersen har en svampeløsning, der kan erstatte det fossile bindemiddel i asfalt, som EU alene bruger 83 milliarder kroner på om året. Lykkes det for den 29-årige bioteknolog, er der ingen grænse for udbredelsen.

”Hvorfor skulle jeg stoppe ved 100 millioner kroner?”

På tre år er Moonboons omsætning på slyngevugger med motor vokset fra 0 til 60 mio. kr. med salg i 69 lande. Adm. direktør og grundlægger Marie Grew er i fuld gang med at videreudvikle sortimentet og vil med egne ord ’eje alt omkring børn og søvn'.

Han købte en sømpistol og skød vildt vækstridt i gang

Fra 0 til 100 ansatte på fire år - og mere end 300 mio. kr. i omsætning. Den 67-årige iværksætter, Karl Venø Nielsen, har skabt et væksteventyr i en helt særlig kaliber. Og det slutter ikke her.

Fart, risikovilje og medarbejderaktier kan holde startups i Danmark

Christian Bach har skabt en iværksættersucces, der er 14 mia. kr. værd - i USA. Han giver her en opskrift til forbedringer af det danske startup-miljø, så ikke flere gør som han.

Cortex blev en af de heldige virksomheder der fik patent på deres idé

Aalborg-virksomheden Cortex er en af de heldige virksomheder, der har søgt og opnået tilskud til at søge patent på deres idé. Ordningen udløb i 2023, selvom midlerne er blevet udtømt på sekunder, hver gang det har været muligt at søge dem. DI opfordrer Folketinget til at forlænge ordningen.

Topchef går på jagt efter afløser for sig selv

Iværksætteren Rasmus Mortensen har på seks år bygget sin succesrige virksomhed op. Nu skal en mere erfaren CEO løfte vækstkometen endnu højere.

Mor har inspireret bornholmersøstre til iværksætterliv

Søstrene Sidsel Høyer Knudsen og Rikke Høyer har altid vidst, at de ville være iværksættere. Nu er de – i samarbejde med den tilflyttede it-udvikler Peter Strøiman – klar til at erobre hele transportverdenen med en digital flådestyring og retvisende CO2-regnskaber, der er udviklet med brancheviden.

For Agrain var det guld værd at søge patent

IP-beskyttelse mod kopister kan være guld værd for nye virksomheder. Det oplever Agrain. DI opfordrer flere til at gå den vej. Kun 6 procent gør det i dag.

Fra mikrochips i fodbolde til milliardsalg

Danmark er i top-10 i verden i sportstech-branchen, som selv forventer at vokse med 30 procent årligt frem mod 2025 til en salg på 5 milliarder kr. DI ser stort dansk potentiale i ung branche.

Lokale, økologiske bær er hovedingrediensen i startup i Thy

Hvordan kan visioner om et bedre samfund, omtanke for naturen og arbejdsglæde forenes i en iværksætterdrøm? Det er ikke nemt at starte en forretning fra bunden, og Alexander Bengtsen og Rasmus Thøgersen, stiftere af Vild Is, har også mødt udfordringer.

"Du får frigivet en helvedes masse endorfiner"

Rasmus Mortensen har skabt den grønne vækstkomet Lyras på kort tid. Fridykning sikrer det mentale overskud til at holde til presset.

Neighborhood Boutique har haft succes med at rejse kapital i en usikker tid

Neighborhood Boutique, som gør det muligt at finde frem til de små lokale hemmelige caféer, butikker, restauranter, hoteller mv., har formået at rejse 600.000 Kr. i kapital, selvom tiderne er usikre. Tim Madsen, som er CEO, er stolt af, at det er lykkedes - og ved præcis, hvad pengene skal bruges til. Allerede nu siger han efter en ny kaptalrejsning.

Flowering vil sætte dagsordenen i blomsterindustrien

Som søn af to forældre, der har arbejdet i en blomsterbutik i over 40 år, har Artin Hodanloo et dybdegående indblik i blomsterindustrien. Den viden har han nu brugt sammen med sin gymnasiekammerat, Johan Vang Vildt, til at stifte virksomheden Flowering, der sælger bæredygtige blomster og har stor succes med at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet. Ambitionen er klar: de vil være Europas førende blomsterforhandlere.

Omdannede skole til kontorfællesskab og vandt 10.000 € i international startup-konkurrence

I 2016 stod den gamle byskole i hjertet af Vorupør tomt. I dag er den omdannet til et kontorfællesskab ved navn Surf & Work og huser mere end 35 iværksættere. Læs hvordan iværksætteren Alexander Bengtsen fik idéen, og hvad der bragte dem til ’Startup Olé’ i Spanien.

Mia Grosen: "Jeg trives bedst, når jeg er på dybt vand, for det er der, jeg kan mærke, jeg udvikler mig"

Mia Grosen, founder af Canute, har startet flere virksomheder og vundet ecosystem Hero of the Year 22 ved Nordic Startup Aawards. Hun trives bedst på dybt vand og har erkendt, at det er en utopi at nå det hele. Men ifølge Mia kan vi nå meget længere, hvis vi snakker mindre om problemet med den skæve kønsfordeling indenfor iværksætteri og mere om løsningen.

Oversteg Kickstarter kampagne med 6300 % - mød Canairi

Målet var 50.000 kr. - det var nået inden for de første to timer. Via Kickstarter rejste de to barndsomvenner Hans og Andreas lige over 3,2 mio. kr. til deres virksomhed, Canairi. Læs her, hvordan de fik succes med Kickstarter-kampagnen, og hvad de skal bruge alle de ekstra penge på.

Iværksætter med ADHD: ”for mig virker det som en superkraft.”

Frederik Riber Larsen har startet konsulenthuset Arriber, der hjælper virksomheder med at skalere internationalt – og gerne til flere lande på én gang. At kunne have mange bolde i luften er en af de positive ting, Frederik ser i sin ADHD-diagnose. Det forklarer måske også, hvorfor han ikke kunne vente med at starte virksomhed til studiet var færdiggjort. Her deler han, hvordan han arbejder med de styrker og begrænsninger, diagnosen skaber.

”Det er vigtigt at vi får inkorporeret flere aspekter i debatten om køn og iværksætteri”

Skalerbarhed, selvtillid, solofoundere og serieiværksættere. Det er nogle af de emner vi ifølge Isabella Agdestein, Founder af FocalX, skal sætte spot på for at bringe nuancer til debatten om køn og iværksætteri. Det lå ikke i kortene, at hun skulle være iværksætter, men to hofteskader og en coronanedlukning senere har hun nu ansat sin 17. medarbejder. 

Katrine Lee Larsen: ”Penge er ikke en motivation for mig som iværksætter”

Katrine Lee Larsen stiftede Copenhagen Cartel efter at have set konsekvenserne af plastikforurening på Bali, og i 2021 fik hun en investering med fra Løvens Hule. Hun er gået fra at have et godt fast job til at følge sin passion og tage springet som iværksætter.

Tech-startup på vej ud over Danmarks grænser

Solo-prenører, freelancere og remote workers i internationale storbyer kan se frem til at mødes, arbejde og connecte, når Joes & Cos rykker ud i verden. Her deler stifter Simon Lyngsø sine tanker om at skalere til nye markeder.

Sådan skaber du succesfulde corporate-startup partnerskaber

Et godt partnerskab er et, der skaber værdi for begge parter. Det er fokus, når iværksætteren Isabella Agdestein identificerer og opstarter partnerskaber med sin virksomhed FocalX, der leverer softwareinfrastruktur til inspektion af biler. Her deler hun sine bedste råd og erfaringer om at indgå corporate-startup partnerskaber.

Iværksætter: Sådan sælger du til kommuner

Hele 33 kommuner er det lykkedes iværksætterne bag Natureventyr at sælge til i 2020-2021. Offentlige kunder er struktureret anderledes og laver målsætning på en anden måde end private kunder. Det kræver tilpasning. Her deler Dennis Maigaard, hvordan Natureventyr har tilpasset sig, samt sine tre bedste råd til at få succes med salg til kommuner.

My Law Story

Du har sikkert hørt, at det at være iværksætter ikke er et job men en livsstil. Måske er du enig, men selv for medarbejderne i en startup skal arbejdslivet være bæredygtigt. My Law Story er en iværksættervirksomhed, hvis produkt sætter det bæredygtige og balancerede arbejdsliv i centrum. Her deler stifteren Kumm Sabba Mirza erfaringer og råd om at skabe et arbejdsliv og en arbejdsplads i balance.

Bellyfood

Bellyfood laver sondemåltider af rigtig mad, som den resten af familien spiser. Virksomhedens founder Line Pedersen har selv en søn med behov for sondemad, og her opstod ideen til Bellyfood. Efter opstarten har Line udvidet og deler nu ejerskabet med Pia Bjørn.

Burntwood

Den midtjyske startup, Burntwood udfordrer den traditionelle facadebeklædning og producerer en ny bæredygtig løsning til beklædning af bygninger. Den består af genbrugstræ, som brændes i stedet for at imprægneres eller males, og har dermed en længere holdbarhed og et unikt design.

PentaLock

PentaLock er en dansk startup med rødder i Aalborg. PentaLock er en ny digital løsning til cykellåse, som gør at en stjålet cykel ikke længere kan videresælges eller bruges. PentaLock udsprang af Thomas Martin Jessen og Emil Norups frustration over stjålne cykler, og under deres speciale udviklede de idéen til PentaLock.

JABII

Jabii er en dansk startup med en vision om at skabe et verdensomspændende brand. Jabii har udviklet en forlænget boksearm, som skal bringe forældre og børn tættere sammen og samtidig få bevægelse ind i en stillesiddende arbejds- eller skoledag.

HEIMDALL'S

HEIMDALL’S har udfordret den traditionelle høreapparatbranche og digitaliseret kunderejsen. De fandt et hul i markedet, hvor ingen havde fokus på digitalisering og i begrænset grad kunden. HEIMDALL’S har nu gjort det nemmere at være høreapparatbruger og tilbyder en digital kunderejse.

QuadSATa

QuadSAT er en dronevirksomhed, som ved hjælp af en nyudviklet teknologi foretager målinger af satellitantenner og leverer en bedre og sikrere satellitkommunikation.

SolarSack

SolarSack IVS bruger sollys og en særlig plastikpose til at rense drikkevand i udviklingslande.