17.03.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Hvad er EUX?

Med en EUX-uddannelse får lærling/elev både en erhvervsuddannelse og en eksamen, der giver adgang til videregående uddannelser.

En færdiguddannet EUX’er kan vælge at arbejde inden for sit fag eller søge ind på en videregående uddannelse som andre med en gymnasial uddannelse. Længden på EUX-uddannelsen varierer fra fag til fag, men typisk vil den være lidt længere og have længere skoleophold end en almindelig erhvervsuddannelse.

Tekniske erhvervsuddannelser: Lærling/elev har gymnasiefag på både grundforløbet og hovedforløbet.
Merkantile uddannelser: Lærling/elev afslutter alle gymnasiefag inden hovedforløbet.

Hvad kan en EUX’er?
En lærling/elev får med en EUX-uddannelse en fuld uddannelse inden for sit fag. Desuden får en EUX’er dansk, engelsk, samfundsfag og matematik på gymnasialt niveau. Afhængig af uddannelse kan lærlingen og eleven få fag som teknologi, teknikfag mv.

Hvem kan tage en EUX?
Alder er ikke afgørende for om, hvorvidt man kan tage en EUX. Derimod er der et adgangskrav til grundforløbet på 2 i dansk og matematik fra grundskolen. Adgangskravet til hovedforløbet er forskelligt fra fag til fag. Læs videre her.

Hvilke uddannelser kan tages som en EUX?
Rigtig mange og langt de fleste. F.eks. anlægsgartner, anlægs- og bygningsstruktør, brolægger, autolakerer og automatik- og procesuddannelsen. Se hele listen her.

Hør underdirektør Signe Tychsen Philip fortælle om de unges og virksomhedernes erfaringer med EUX-uddannelsen her:

Katrine Dichmann Christophersen
Skrevet af:

Katrine Dichmann Christophersen

Relateret indhold