Foto: Colourbox
23.10.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Satser for beskatning af personalegoder 2024

Der er kommet nye satser for mindre personalegoder og arbejdsrelaterede personalegoder, som fastsætter, hvad virksomheden kan stille til rådighed for medarbejderne i 2024, uden at medarbejderne skal betale skat af værdien.

Som udgangspunkt beskattes medarbejderen af personalegoders værdi. Der er dog sat en bagatelgrænse for mindre personalegoder og gaver, der ikke beskattes. Andre goder falder ind under bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede personalegoder, mens en tredje gruppe personalegoder er skattefri – for eksempel forskellige typer personalepleje.

Bagatelgrænse for mindre personalegoder, herunder julegaver

Medarbejdere beskattes ikke af mindre personalegoder til en værdi af op til 1.300 kr. årligt (2024-niveau).

Virksomheden skal ikke indberette sådanne mindre goder, heller ikke selv om grænsen overskrides. Overskrides grænsen, skal medarbejderen selv selvangive den samlede værdi af goderne.

Virksomheden har derimod pligt til at indberette til Skattestyrelsen, hvis værdien af det enkelte gode overstiger 1.300 kr.

Julegaver

Giver virksomheden julegave til medarbejderne, beskattes medarbejderen ikke af julegaven, hvis markedsværdien af gaven i 2024 ikke overstiger 900 kr. Dog beskattes julegaver i form af kontanter eller gavekort, der kan ligestilles med kontanter.

Virksomheden kan trække udgiften til medarbejdernes julegaver fra i skat som driftsomkostning.

Bagatelgrænse for arbejdsrelaterede personalegoder

Bagatelgrænsen for beskatning af visse personalegoder, som arbejdsgiveren har ydet af hensyn til medarbejderens arbejde, er i 2024 på 7.000 kr. Medarbejderen beskattes altså kun, hvis den samlede værdi af goderne fra en eller flere arbejdsgivere overstiger dette beløb.

Eksempler på arbejdsrelaterede personalegoder:

  • Influenzavaccination
  • Gratis mad og drikke i særlige tilfælde, for eksempel ved overarbejde
  • Fri avis til brug for arbejdet
  • Afholdelse af ferie under eller i forlængelse af tjenesterejse, for eksempel når det medfører en besparelse for arbejdsgiveren
  • Kreditkortordninger
  • Beklædning, som er ønsket og betalt af arbejdsgiver med firmaets navn eller logo
  • Vareafprøvning af virksomhedens nye produkter

Læs mere om Skatteregler for personalegoder - rådgivning for virksomheder - DI - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.