Foto: Colourbox
28.11.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Internationale medarbejdere – Rådgivning, udstationeringskontrakt og guide til social sikring

DI har relanceret området om internationale medarbejdere på di.dk med rådgivning om udenlandsk arbejdskraft og udstationering, udstationeringskontrakter og en ny skabelon, der kan hjælpe dig med at finde den korrekte socialsikringsinstitution for medarbejdere, der skal udstationeres.

Der er svært at navigere i de mange regler om ansættelse af medarbejdere, der arbejder på tværs af grænser. For at hjælpe de medlemsvirksomheder, der ansætter udlændinge, udstationerer danske medarbejdere eller har medarbejdere, som arbejder remote, har DI derfor lanceret helt nye rådgivningsområder på di.dk:

  • Arbejde i andre EU/EØS og nordiske lande
  • Danske medarbejdere i tredjelande
  • Medarbejdere fra EU/EØS og de nordiske lande i Danmark
  • Medarbejdere fra tredjelande i Danmark
  • Grænsegængere (medarbejdere, der pendler til Danmark)
  • Ferie og internationale medarbejdere

Området om internationale medarbejdere indeholder desuden rådgivning om tiltrækning og rekruttering, rejsesikkerhed, skat, flygtninge samt udvikling og ledelse af internationale medarbejdere.

Alle siderne indeholder links til relevant lovgivning og skabeloner, som du kan benytte ved ansættelse og udstationering af internationale medarbejdere.

Internationale medarbejdere - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Udstationeringskontrakt

DI har også relanceret skabelonen til udstationeringskontrakt, hvor du nu kan vælge mellem:

  • Udstationering inden for EU/EØS i op til 12 måneder
  • Udstationering inden for EU/EØS og Schweiz i over 12 måneder
  • Udstationering til tredjelande

Formularen fører dig gennem en række valgmuligheder, så den endelige aftaletekst opfylder krav i lovgivning samt virksomhedens ønsker og behov. Skabelonerne er opdateret, så de f.eks. opfylder kravene om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår, som trådte i kraft 1. juli 2023.

Skabelonerne findes pt. kun på dansk, men vil blive oversat, så du fremover kan vælge at udarbejde kontrakten på engelsk.

DI DOCS - Skabelon til udstationeringskontrakter - DI (danskindustri.dk)

Få styr på social sikring

Som noget nyt har DI lavet en skabelon, der hjælper dig med at finde den institution i det land, hvor din medarbejder skal socialt sikres ved arbejde i EU/EØS eller konventionslande.

Formularen guider dig igennem de forskellige forhold, der afgør, hvor jeres medarbejder skal socialt sikres ved udsendelser af kortere og længere varighed. Når du har besvaret spørgeskemaet, får du en vejledning til social sikring af medarbejderen med link til socialsikringsinstitutionen i det relevante land.

DI DOCS - Find den korrekte socialsikringsinstitution - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.