Foto: Colourbox
04.12.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Boligtillæg på byggeriets overenskomster træder i kraft efter nytår

Under overenskomstfornyelsen 2023 blev der aftalt nye regler om boligtillæg til medarbejdere på byggeriets overenskomster, der ikke er bosiddende i Danmark ved ansættelsens start. Reglerne gælder med virkning fra 1. januar 2024

1. januar 2024 bliver der indført et boligtillæg på 25 kr. til medarbejdere på byggeriets overenskomster, som ikke er bosiddende i Danmark ved ansættelsen eller udstationeringens start.

Boligtillægget betales i tillæg til den relevante mindstebetalingssats. Virksomheder, der betaler mere end 25 kr. over mindstebetalingssatsen, bliver ikke berørt af den nye bestemmelse. Virksomheder, der betaler mindre end 25 kr. over mindstebetalingssatsen, skal i visse situationer supplere timelønnen op.

Udgangspunktet er, om medarbejderen har været bosiddende i Danmark ved ansættelsen eller udstationeringens start.

Vær opmærksom på, at boligtillægget i visse tilfælde også skal betales til medarbejdere, der er blevet ansat i løbet af 2023.

Få svar på, om din virksomhed skal betale boligtillæg fra årsskiftet i vores FAQ: FAQ om boligtillæg på byggeriets overenskomster - Dansk Industri

Overenskomster

Bygningsoverenskomsten

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.