Foto: Colourbox
05.07.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Nye positivlister til rekruttering af udenlandsk arbejdskraft

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) offentliggjorde 1. juli 2024 to nye positivlister med for henholdsvis det faglærte område og for personer med videregående uddannelser, der er mangel på i Danmark.

Positivlisterne giver mulighed for opholds- og arbejdstilladelse til borgere fra tredjelande uden for EU/EØS, som er enten faglærte eller har en videregående uddannelse, og som opfylder eventuelle krav om blandt andet autorisation. Listerne revideres hvert halve år. De nye lister gælder for 2. halvår af 2024.

Flere stillingsbetegnelser på listerne

Det er en markant stigning i antallet af stillingsbetegnelser på begge lister, der afspejler, at flere og flere virksomheder rekrutterer forgæves, og at manglen på arbejdskraft er blevet større.

Positivlisten for faglærte 

Positivlisten for faglærte indeholder fra 1. juli 2024 61 stillingbetegnelser. Det er en stigning i antallet af stillingsbetegnelser på 19 i forhold til 1. halvår 2024, hvor der var i alt 42 stillingsbetegnelser på listen.

Listen indeholder blandt andre stillingsbetegnelser som mekaniker-lastvogn, smed, servicetekniker, murer, sekretær, elektriker, lokomotivfører, CNC-operatør, it-supporter, mekaniker og mange flere.

Se positivlisten for faglærte på  Ny i Danmark

Positivlisten for personer med en videregående uddannelse

Positivlisten for personer med en videregående uddannelse indeholder fra 1. juli 2024 146 stillingsbetegnelser. Det er en stigning i antallet af stillingsbetegnelser på 74 i forhold til sidste halvår, hvor der var i alt 72 stillingsbetegnelser på listen.

Listen indeholder blandt andre stillingsbetegnelser som logistikchef, GIS-tekniker, skatterevisor, rådgivende konsulent, datakonsulent, jurist, byggeleder, maskinmester HR-konsulent og mange flere.

Læs mere om positivlisten for personer med en videregående uddannelse på  Ny i Danmark

Listerne udgives igen med virkning fra 1. januar 2025 og 1. juli 2025.

Læs mere om Medarbejdere fra tredjelande i Danmark - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.