Mange mindre virksomheder kan have svært ved i dagligdagen at afsætte ressourcerne til den konstante årvågenhed, det kræver at være parat til så omskiftelige tider, som vi lever i. Derfor er det også positivt, at tilbuddet fra Industriens Fond og Teknologisk Institut kan komme flere til gavn, siger Kim Haggren, vicedirektør i DI.

Foto: Colourbox
19.04.23 DIB Nyheder

500 SMV’er får hjælp til styrket modstandsdygtighed

500 danske produktionsvirksomheder kan nu få hjælp til at ruste sig bedre til krisetider. Industriens Fond og Teknologisk Institut vil nemlig tidoble indsatsen i projektet ”Modstandsdygtig”. DI er begejstret.

For at ruste små og mellemstore danske virksomheder bedre i krisetider lancerede Teknologisk Institut og Industriens Fond Modstandsdygtig.dk i 2021. Gennem forløbet fik virksomheder individuelle analyse- og rådgivningsforløb for at styrke deres modstandsdygtighed.

Nu udvider de to parter indsatsen.

- Vi oplever et kraftigt stigende behov for at arbejde strategisk med modstandsdygtighed blandt danske virksomheder, hvilket jo desværre er et resultat af den usikre tid, vi lever i. Vi ser samtidig, at mange virksomheder er usikre på, hvor de skal starte, og hvor de skal sætte ind for blive mere modstandsdygtige. Derfor udvider vi nu indsatsen markant, så vi går fra at hjælpe 50 til 500 danske produktionsvirksomheder, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond

DI roser tiltaget

I Dansk Industri er vicedirektør Kim Haggren begejstret for udvidelsen af projektet.

- Der er ingen tvivl om, at mange mindre virksomheder kan have svært ved i dagligdagen at afsætte ressourcerne til den konstante årvågenhed, det kræver at være parat til så omskiftelige tider, som vi lever i. Derfor er det også positivt, at tilbuddet fra Industriens Fond og Teknologisk Institut kan komme flere til gavn, siger Kim Haggren.

Han påpeger samtidig, at mindre virksomheder også kan drage betydelige fordele af deres størrelse.

- Små og mellemstore virksomheder kan jo meget hurtigere end store skifte fokus. Det så vi blandt andet under coronapandemien, hvor mange virksomheder lynhurtigt kunne omstille produktionen til eksempelvis værnemidler. Men situationen vil være forskellig for alle virksomheder, og derfor kan et rådgivningsforløb være en rigtig god ide, siger Kim Haggren.

Læs også: Stregkoder kan hjælpe 42.000 virksomheder med at håndtere affaldsansvar

Klar til næste krise

Virksomheden PanzerGlass, der producerer skærmbeskyttelse, gik inden nytår i gang med et pilotforløb hos Modstandsdygtig.dk. Her kan de allerede nu se værdien i at kunne identificere, kvalificere og implementere nye måder at drive virksomhed på. 

- For os handler det om større robusthed og innovation af vores forretningsmodel. Vi har allerede nu identificeret nogle fremtidsscenarier, trusler og sårbarheder, som vi skal kunne absorbere og reorganisere os ud fra, når den næste krise rammer, siger COO Casper Aaen fra PanzerGlass.

I forbindelse med udvidelsen af Modstandsdygtig.dk afholdes konferencen Sådan fremtidssikrer du din virksomhed i krisetider på Teknologisk Institut i Aarhus 27. april 2023.

Fakta

Modstandsdygtig.dk

Projektet blev lanceret i efteråret 2021 af Industriens Fond sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Alexandra Instituttet og DEF – Dansk Erhvervsfremme.

Der afvikles 500 strategiske sparringsforløb, hvor ledelsen i virksomheden bliver inspireret til at arbejde strategisk med modstandsdygtighed. Mødet er både en præsentation af, hvordan modstandsdygtighed kan arbejdes med strategisk, når man er en SMV samt eksempler på, hvordan andre har gjort. Mødet vil resultere i sparring på alt fra virksomhedens egen modstandsdygtighed, fremtidsscenarier og strategiske initiativer, der kan igangsættes og vil give virksomhedens ledelse forudsætningerne for selv at kunne igangsætte arbejdet med at øge virksomhedens modstandsdygtighed. Formålet med et strategisk sparringsforløb er at få virksomhederne til at forstå, at man kan arbejde strategisk med modstandsdygtighed, og giver dem hjælp til selvhjælp.

Læs mere her: Modstandsdygtig.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold