En virksomhed kan ikke øremærke indbetaling til bestemte poster på Skattekontoen. En indbetaling vil blive brugt til eventuelle poster med betalingsfrist forud for de udskudte frister. Det er uhensigtsmæssigt, mener DI.

09.06.23 DIB Nyheder

Betalingsfrister for A-skat og am-bidrag udskudt

Højere energiafgifter og pres på likviditeten har fået Folketinget til at udskyde betalingsfrister for indeholdt A-skat og am-bidrag. DI påpeger uhensigtsmæssighed i relation til Skattekontoen.

Folketinget har vedtaget en lov om midlertidig udskydelse af betalingsfrister for indeholdt A-skat og am-bidrag i juli og august 2023. Det skyldes højere energiafgifter og pres på likviditeten.

Hvis virksomheden ikke ønsker at gøre brug af den udskudte frist, oplyser Skattestyrelsen, at det er vigtigt at være opmærksom på, at betalingen skal ske senest ved udløbet af den oprindelige frist.

Virksomheder, der ønsker at betale i perioden mellem den oprindelige frist og den udskudte frist, skal skrive til Skattestyrelsen via kontaktformularen på skat.dk/tastselverhverv.

Vær opmærksom, hvis virksomheden har betalingsordning

En virksomhed kan ikke øremærke indbetaling til bestemte poster på Skattekontoen. En indbetaling vil blive brugt til eventuelle poster med betalingsfrist forud for de udskudte frister.

Det gælder også en eller flere kommende rater i en betalingsordning, som en virksomhed kan have hos Skattestyrelsen. Det er derfor vigtigt, at virksomheden orienterer sig på Skattekontoen før indbetalingen.

Dansk Industri (DI) har flere gange påpeget den uhensigtsmæssige måde, Skattekontoen virker på i relation til en betalingsordning.

- En betalingsordning bør reelt have den virkning, som betalingsordninger almindeligvis har: At gælden i betalingsordningen afdrages i de aftalte rater på de aftalte tidspunkter – og ikke før, fordi en virksomhed indbetaler til f.eks. de nævnte A-skatte- og am-bidragsbetalinger, siger skattepolitisk chef i DI Jacob Bræstrup.

Læs også: DI: Sådan skal 2,5 mia. kr. styrke landets SMV’er

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold